Categories: Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Αντέχει αλλά μέχρι πότε;

Share

Υπό πίεση παραμένει το νοσοκομείο του Πύργου και οι νευραλγικές του κλινικές, καθώς καθημερινά εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται για να εξεταστούν, μερικοί από τους οποίους εισάγονται για νοσηλεία σε κάποια κλινική, έπειτα από τις υποδείξεις των γιατρών.

Μεγάλο ποσοστό των πολιτών είναι παιδιά, χωρίς όμως να απαιτείται για όλα η εισαγωγή τους, ωστόσο τα περιστατικά αυτά αναμένεται να αυξηθούν, λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στις ιώσεις σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των εορτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Επαγόντων Περιστατικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου τα οποία έχει στη διάθεση της η εφ. «Πατρίς», τις τελευταίες τέσσερις ημέρες επισκέφθηκαν τα επείγοντα 565 πολίτες.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου προσήλθαν στα ΤΕΠ 135 πολίτες προς εξέταση, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου σημειώθηκε μια μικρή αύξηση με 146, ενώ 146 πήγαν στο νοσοκομείο και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Μικρή μείωση καταγράφηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου με 138 πολίτες. Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης η κίνηση στα ΤΕΠ είναι αναμενόμενη για την εποχή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει διαχειριστεί άρτια την κατάσταση, χωρίς να έχει αποσυντονιστεί η λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης

Όσον αφορά την πληρότητα σε κλινικές όπως η Παθολογική, η Παιδιατρική και η κλινική που φιλοξενεί τα κρούσματα κορωνοϊού, παραμένουν γεμάτες εδώ και μέρες, ωστόσο χθες ασθενείς έλαβαν εξιτήρια και άδειασαν μερικές κλίνες. Πιο συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική, μέχρι χθες το μεσημέρι, νοσηλεύονταν 37 ασθενείς, με μια κλίνη να παραμένει κενή, σχεδόν γεμάτη ήταν η κλινική covid με τέσσερις κλίνες διαθέσιμες, ενώ 14 παιδιά νοσηλεύονταν στην Παιδιατρική Κλινική, με τρία να παραμένουν ελεύθερα.

Επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες που έγιναν στην εφ. «Πατρίς» περί εξάπλωσης του κορωνοϊού και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, ο κ. Πολίτης τόνισε πως μετά την επικαιροποίηση του πρωτόκολλου, που έγινε έπειτα από την συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γ.Ν. Ηλείας, η κάθε κλινική του νοσοκομείου διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο απομόνωσης των θετικών κρουσμάτων  του κορωνοϊού. Παράλληλα, ο διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε πως το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό τηρείται αυστηρά, με rapid test τους επισκέπτες, οι οποίοι καταμετρούνται και έναν συνοδό για κάθε ασθενή.