Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Αντιδράσεις για την εγκύκλιο του υπ. Υγείας – Ζητεί μείωση τακτικών χειρουργείων

Μείωση 40-50% στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου 

Η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα που καλεί τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, να προβούν σε μείωση τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων έως και 80%, αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως είναι και αυτό του Πύργου. 

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με την εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου, και σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, αναμένεται να έχουμε περιορισμό των τακτικών χειρουργείων κατά 40 έως 50%. 

Να τονιστεί ότι στο έγγραφο αναφέρεται, πως οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) μπορούν να εξαιρέσουν από τον περιορισμό επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις, καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία.

Θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

Η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού έχει προκαλέσει ήδη πάρα πολλές αντιδράσεις στον χώρο των γιατρών, οι οποίοι «φωνάζουν» και αναφέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει ποια χειρουργεία θα γίνουν και ποια όχι.

Η αντίδραση της Παγώνη και η απάντηση Γκάγκα 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε πως, «είναι απαράδεκτο να γίνει αυτό. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Επειδή ξαναγυρίζουμε όπως πριν ένα χρόνο, δεν θα το αφήσουμε να γίνει. Πρέπει να γίνουν τα χειρουργεία, οι άνθρωποι έχουν ζητήσει τα ραντεβού τους, ξέρουν ότι θα χειρουργηθούν και ξέρετε την αγωνία του καθενός. Δεν θα το δεχθούμε αυτό, έχουμε ενημερώσει τον υπουργό. Έτσι μας ενημέρωσαν και εμείς δεν θα το δεχθούμε. Είμαστε γιατροί, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε στη μάχη και για τους covid και για τους non-covid ασθενείς» .

Όλη η επικαιρότητα