Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Έρχονται τέσσερις μόνιμοι γιατροί

nosokomeio_pyrgoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

   «Ανάσα» δίνει στο Νοσοκομείο του Πύργου η πρόσληψη δυο επικουρικών γιατρών, ενός Παθολόγου που έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα, και μιας Γεν. Ιατρού που αναμένεται εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη είναι η πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων γιατρών, που είχαν κριθεί από το 2009 και έκτοτε περίμεναν τον διορισμό τους.


   Τα προβλήματα σε αρκετές κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου Πύργου δεν σταματούν ποτέ.  Η κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη και απολύτως ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό που υπερβάλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στις αυξημένε ανάγκες, τα τελευταία χρονιά αποτελεί ουτοπικό σενάριο.


Ωστόσο, σε μια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, όταν – σχεδόν – όλα έχουν «παγώσει», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  «ξεπαγώνει» τις διαδικασίες που είχαν σαν αποτέλεσμα, να μην μπορούν να τοποθετήσουν στις οργανικές θέσεις νοσοκομείων της χώρας για τις οποίες είχαν κριθεί από το 2009 (!!!), έξι χρόνια πριν δηλαδή, αρκετοί γιατροί. Αποδεικνύει έτσι, τη συνέπεια λόγων και έργων, τουλάχιστον στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.


Τέσσερις μόνιμοι και δυο επικουρικοί

   Έτσι, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών – σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, για τα μέχρι σήμερα δεδομένα – και την δημοσίευση των προσλήψεων σε Φ.Ε.Κ, μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο του Πύργου, ένας Παιδίατρος, ένας Μικροβιολόγος, ένας Γυναικολόγος και ένας Αναισθησιολόγος, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες στους παραπάνω τομές και κλινικές.


   Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει προσληφθεί ένας επικουρικός Παθολόγος και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα και μια ακόμα επικουρική Γενική Ιατρός.

Παραμένουν τα προβλήματα


   Και μπορεί αυτές οι προσλήψεις να μην λύνουν όλα τα προβλήματα, αλλά αποτελούν σίγουρα σημαντική «ανάσα» για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου. Δεν αποκλείεται δε, να προχωρήσει – με το ίδιο καθεστώς – και η πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού, άλλης ειδικότητα σε επίσης «ευαίσθητο» τομέα.

  

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα