Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Χωρίς φύλαξη και καθαριότητα

17156_ph1.jpg

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς φύλαξη και καθαριότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα βρίσκεται το Νοσοκομείο Πύργου, λόγω της μη καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεων του απέναντι στη συνεργαζόμενη εταιρία, με την διοικήτρια κα Φιλιπποπούλου να διαβεβαιώνει ότι η τακτοποίηση της οφειλής είναι θέμα χρόνου.

Χθες το πρωί, και συγκεκριμένα από τις 7:00 έως τις 11:00, το Νοσοκομείο Πύργου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας, τόσο τον τομέα της φύλαξης όσο και της καθαριότητας, λόγω της προειδοποιητικής 4ωρης στάσης εργασίας στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι. Η Εταιρεία – που έχει αναλάβει τη φύλαξη και καθαριότητα – μέχρι στιγμής είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά αυτή η συνέπεια αυτή δε θα μπορέσει να τηρηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, αν το Νοσοκομείο δεν πληρώσει την Εταιρεία για τις υπηρεσίες που παρέχει στο Νοσηλευτικό ίδρυμα. Έτσι, είναι αβέβαιο αν – με αυτές τις συνθήκες – οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων της Εταιρίας προς το Τμήμα Προμηθειών του Νοσοκομείου και το Γραφείο της Διοικήτριας, αναφέρει τα εξής «?Με την παρούσα και κατόπιν ενημέρωση που είχε το Σωματείο μας από την Εταιρία ότι αδυνατεί να εκπληρώσει πλέον τις μισθοδοτικές της υποχρεώσεις απέναντί μας, αφού παραμένει απλήρωτη επί 9μηνου από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων της ??? αποφάσισε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας για την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου».

Καθησυχαστική πάντως εμφανίστηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου που μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» εξήγησε ότι η τακτοποίηση του θέματος είναι θέμα χρόνου και θα διευθετηθεί αμέσως με την έγκριση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου.

Νάνσυ Σπυροπούλου

([email protected])

Όλη η επικαιρότητα