Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Εύσημα από τους Γάλλους για την προσφορά του στο χώρο της υγείας

Ακούστε το άρθρο

Τα εύσημα έλαβε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας από το Σύνδεσμο ‘Διεθνή Γαλλικά Ανθρωπιστικά Φαρμακεία’, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Νοσηλευτική μονάδα να ανταποκριθεί στο ρόλο της εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο Σύνδεσμος αναγνώρισε το έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και γι’ αυτό άλλωστε γνωστοποίησε εγγράφως ότι θα συνεχίσει να το στηρίζει με κάθε τρόπο.

Όπως είναι γνωστό πριν από ένα μήνα ο πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου είχαν επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και είχαν μεταφέρει βοήθεια σε αναλώσιμα και εξοπλισμό, είχαν ξεναγηθεί στους χώρους και είχαν δει από κοντά τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πάσχοντες η Νοσηλευτική μονάδα.

Η προσφορά

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν συνέχεια της επίσκεψης που είχε γίνει για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν μέλη του Συνδέσμου επισκέφθηκαν την περιοχή για να δουν με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Το πρώτο φορτηγό με βοήθεια είχε αποσταλεί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Μάιο ακολούθησε το δεύτερο φορτηγό.

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου ‘Διεθνή Γαλλικά ανθρωπιστικά φαρμακεία’ κ. Αλέν Μπερτόν, όσο και μέλη, είχαν επισκεφθεί το Νοσοκομείο και είχαν ενημερωθεί εκτενώς για την λειτουργία του, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες του.

Μάλιστα είχαν ζητήσει και έλαβαν εγγράφως τα απαραίτητα είδη που χρειάζεται το Νοσοκομείο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε σε επόμενη φάση να δρομολογήσουν νέα βοήθεια για τη Νοσηλευτική μονάδα.

Ειδικότερα, το Νοσοκομείο ζήτησε για τη διοικητική υπηρεσία την αποστολή εκτυπωτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, scanner, κλιματιστικών, φορητών αριθμομηχανών καθώς και καρέκλες γραφείου.

Σε ότι αφορά τα ιατρικά και νοσηλευτικά είδη, ζητήθηκε ένα καινούργιο σύστημα υπερηχοτομογραφίας και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνει τουλάχιστον η αλλαγή δύο κεφαλών του υπάρχοντος μηχανήματος. Επίσης, ζητήθηκε κλίβανος για τα εξωτερικά ιατρεία, μονάδες διαθερμίας για το χειρουργείο, καρδιογράφοι, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, αναρροφήσεις, πέντε εξεταστικά κρεβάτια και ένα φορείο χειρουργείου.

Αναγνώριση της προσπάθειας

Και όπως όλα δείχνουν πολλά από τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν, καθώς ο κ. Μπερόν με επιστολή του γνωστοποίησε ότι θα συνεχιστεί η βοήθεια και υποστήριξη προς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Στην επιστολή του που κοινοποίησε στην διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

«Κατά την επίσκεψή μας στις 17 Μαΐου, εκπλαγήκαμε από την τεράστια πρόοδο που έχει σημειωθεί από την επίσκεψή μας τον περασμένο χρόνο στους τομείς της υγιεινής και καθαριότητας ειδικότερα.

Η εξέλιξη της ποιότητας του νοσοκομείου και η δέσμευση της διοίκησης και του προσωπικού μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη βοήθεια και την υποστήριξή μας για το νοσοκομείο. Έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί σας». Επιστολή η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα την διοίκηση, που εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου.

Όλη η επικαιρότητα