Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Έφτασαν» αξονικός και ακτινολογικό!

Ακούστε το άρθρο

Παρελήφθησαν χθες το πρωί ο αξονικός τομογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα από την διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, δωρεάς του αντιδημάρχου Ήλιδας – ομογενή επιχειρηματία Ανδρέα Παπαδάκου, το ύψος της οποίας ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, όπως σημαντική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιάννης Χουζούρης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια σπουδαία δωρεά, για δύο υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, που θα προσφέρουν ουσιαστικά στους πολίτες της Ηλείας και στην γενικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.

Ήδη, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στην νέα πτέρυγα, ώστε να είναι όλα έτοιμα εντός του Οκτωβρίου για την τέλεση των εγκαινίων και μέχρι την άλλη Παρασκευή θα έχει γίνει κανονικά και η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επίσης, σε καλό στάδιο βρίσκονται και ο εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου της νέας πτέρυγας, στον οποίο θα γίνουν και κάποιες εργασίες στην νότια πλευρά του για την δημιουργία ενός χώρου για την παραμονή  για κάποιες ώρες των επισκεπτών και των συνοδών των ασθενών. Εκεί, θα μπορέσουν και τα σχολεία να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις, σύμφωνα με την προ ημερών  πρόταση προς τους διευθυντές των σχολείων του αναπληρωτή διοικητή.

Επίσης, ο κ. Χουζούρης γνωστοποίησε ότι στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου, θα γίνει ο καθαρισμός και ο καλλωπισμός ενός μικρού δασυλλίου που υπάρχει εντός της μονάδας, όπου εκεί θα μπορούν να το επισκέπτονται και μαθητές σχολείων.

«Πραγματικά γίνεται πολύ καλή δουλειά και στόχος είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαδάκο για αυτές τις σπουδαίες δωρεές των υπερσύγχρονων μηχανημάτων, που είναι τα καλύτερα που θα υπάρχουν στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουζούρης.

Όλη η επικαιρότητα