Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Σε φάση ολοκλήρωσης το ισόγειο της νέας πτέρυγας

Ένα ακόμη βήμα έγινε, που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ισόγειο, όπως προκύπτει από την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.

Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες το πρωί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, καθώς ο δήμος Ήλιδας είναι ο φορέας υλοποίησης, με την συμμετοχή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου και του αν. διοικητή του Νοσοκομείου Κρεστένων Γιάννη Χουζούρη, την συμμετοχή εκπροσώπου της 6ης ΥΠΕ και δύο εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας καθώς επίσης και την μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Τα βασικά σημεία

Αναφορικά με το ισόγειο της πτέρυγας, ολοκληρώθηκε η τελική επιμέτρηση και προχωρά πλέον ο φάκελος στην επιτροπή παραλαβής του έργου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες εργασίες υπολείπονται ακόμη, να κοστολογηθούν και να εκτελεστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο.

Εμπλοκή φαίνεται ότι υπάρχει ωστόσο στο θέμα της πληρωμής ενός λογαριασμού στον εργολάβο, που αφορά εργασίες του 1ου ορόφου. Πρόκειται για ένα λογαριασμό ο οποίος εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν ‘παγώσει’ και οι εργασίες.

Το Υπουργείο Υγείας έχει εκφράσει την διαφωνία του ως προς την εξόφληση του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος έχει διορθωθεί σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό και ζητά μείωση για να γίνει και η καταβολή των χρημάτων. Κάτι που δεν αποδέχεται ο εργολάβος, καθώς υποστηρίζει ότι έχει εκτελέσει επιπλέον εργασίες, τις οποίες πιστοποιούν και οι επιβλέποντες μηχανικοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάσταση απόψεων που οδηγεί και σε καθυστέρηση.

«Υπάρχει διάσταση απόψεων και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Βρισκόμαστε στην διαδικασία που θα μιλήσουν οι υπηρεσίες μεταξύ τους για να μπορέσει να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Το τρίτο ζήτημα που εξετάστηκε στην χθεσινή συνάντηση ήταν η τροποποίηση με παράταση της προγραμματικής σύμβασης για το έργο.

Ως εκ τούτου, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ισογείου και αναζητείται η χρυσή τομή για να προχωρήσουν οι εργασίες στον 1ο όροφο προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.