Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Στην τελική ευθεία για τον αξονικό τομογράφο!

Ακούστε το άρθρο

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να γίνει η προμήθεια και η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, μετά την δωρεά του κ. Ανδρέα Παπαδάκου.

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Χουζούρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Παπαδάκο και μαζί με τον κ. Γιάννη Λυμπέρη και γιατρούς του Νοσοκομείου, επισκέφθηκαν και το χώρο εγκατάστασης του αξονικού τομογράφου, καθώς επίσης και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Τάχιστα οι ενέργειες

Η δωρεά του κ. Παπαδάκου ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες για την προμήθειά του.

Ήδη έχουν δοθεί δύο προσφορές, οι οποίες αξιολογούνται εντός των ημερών από τον δωρητή και την επιτροπή προδιαγραφών και η προμήθεια θα γίνει άμεσα, ενώ παράλληλα θα γίνει και η διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασής του, που είναι το παλιό ακτινολογικό, πάλι με έξοδα του κ. Παπαδάκου.

Όπως επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο κ. Χουζούρης, η προμήθεια του αξονικού τομογράφου θα είναι ένα ισχυρό χαρτί για την παραμονή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και δήλωσε σχετικά:

«Όπως είχαμε υποσχεθεί πέρασε από το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας η δωρεά του Ανδρέα Παπαδάκου για τον αξονικό τομογράφο για την Αμαλιάδα και τώρα είμαστε στο στάδιο της επιλογής από τον δωρητή του προμηθευτή που θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία του αξονικού. Ο δωρητής ήρθε να δει τον χώρο εγκατάστασης του αξονικού και να αποφασίσει μαζί με τους συνεργάτες του σε ποια εταιρεία θα καταλήξει, καθώς υπάρχουν δύο προσφορές τις οποίες έχει στα χέρια του και είναι πάρα πολύ καλές προσφορές και οι δύο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η διαδικασία των δωρεών είναι πάρα πολύ αργή αλλά εμείς έχουμε επιλέξει με διαφάνεια και με ολοκλήρωση των διαδικασιών να ενημερώνεται όλος ο κόσμος για να μην θεωρηθεί επειδή είναι προεκλογική περίοδος ότι κάνουμε κάτι επικοινωνιακό. Γι’ αυτό επιλέξαμε και τον χώρο εγκατάστασης που θα είναι το παλιό ακτινολογικό, ο οποίος είναι διαρρυθμισμένος και μπορούμε με κάποιες περαιτέρω ενέργειες να τον διαμορφώσουμε βάσει των προδιαγραφών του αξονικού. Και νομίζω ότι η Αμαλιάδα μέσα στο μήνα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα έχει ένα πολύ δυνατό χαρτί για την επιβίωσή του Νοσοκομείου. Προχωράμε ταχύτητα και υπάρχει συνεργασία και με τον Κυριάκο Γαριό, ο οποίος είναι διευθυντής ακτινολογικού και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και θα είναι και μέλος της επιτροπής προδιαγραφών».

«Ότι λέμε το κάνουμε πράξη»

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος, τόνισε ότι η προμήθεια του αξονικού τομογράφου είναι η απάντηση στις ασχήμιες που διαδίδονται και τα ψέματα.

«Προχωράμε άμεσα και αυτό θέλουμε το καταλάβει ο κόσμος. Εμείς δεν είμαστε Ινδοί, ότι λέμε το κάνουμε πράξη» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Το είπα και το έκανα πράξη, αλλά εδώ υπάρχει γραφειοκρατία και καθυστερούν και εγώ θέλω να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό. Είπα στον κ. Χουζούρη να διαλέξει τον καλύτερο χώρο του Νοσοκομείου και να βρει το αρμόδιο προσωπικό. Εγώ δεν χρειάζεται να εγκρίνω κάτι, εγώ θα μεριμνήσω και για την διαμόρφωση του χώρου και για ότι άλλο χρειαστεί. Στο τεχνικό κομμάτι πήραμε τις προσφορές και είπα να τα εγκρίνει η επιτροπή προδιαγραφών και εγώ υπογράφω, στέλνω τα χρήματα και ολοκληρώνεται η διαδικασία. Θέλω να τελειώσουμε μία ώρα γρηγορότερα, γιατί κουράστηκα με τους ‘παπαγάλους’ που λένε διάφορα. Εγώ ότι λέω το κάνω και θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου. Επίσης, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με τίμησαν και με ψήφησαν για να υπηρετήσω αυτό τον τόπο και θα το κάνω με όλη μου την καρδιά και δεν θα τους απογοητεύσω. Αυτός ο τόπος θα αλλάξει».

Όλη η επικαιρότητα