Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Τέλος οι μετακινήσεις γιατρών» – Πέταξε το νέο εντέλεσθε Διαμαντόπουλου ο Γ. Λυμπέρης

Ακούστε το άρθρο

Τσαλακώνοντας και πετώντας το νέο «εντέλλεσθε» του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου για εφημερίες γιατρού κατά τον Νοέμβριο, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης διεμήνυσε χθες το απόγευμα ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας κατά τον Νοέμβριο θα υλοποιήσει πρόγραμμα 30 εφημεριών.

«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ξαναξεκινάει…», είπε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας ότι το πρόγραμμα για την νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας θα το πάει στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για υπογραφή, ενώ παράλληλα αύριο αναμένεται να βρεθεί στο γραφείο της Εισαγγελέως Αμαλιάδας για να καταγγείλει τον κ. Διαμαντόπουλο και να τον καταστήσει υπεύθυνο για την υγεία των πολιτών που θα απευθυνθούν στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Ήλιδας, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννη Χουζούρη, παρουσία εκπροσώπων φορέων, ιατρικού και λοιπού προσωπικού, σχετικά με την κατάρτιση προγράμματος εφημεριών για τον Νοέμβριο.

«Είπαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι τα εντέλλεσθε κάποιου κυρίου που απαξιώνω να αναφέρω και το όνομα του, έχουν τελειώσει και αρχίζουν τα δικά μας εντέλλεσθε…, είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης.

«Αρχίζουμε τα δικά μας εντέλλεσθε…»

Διάβασε το έγγραφο που κατάρτισε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, σύμφωνα με το οποίο για τον μήνα Νοέμβριο ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Πύργου Κώστας Αλεξόπουλος, καλείται να κάνει εφημερίες στην νοσηλευτική μονάδα Πύργου, κατά προτεραιότητα, στις 2 – 9 – 13 – 19 – 22 και 26 του μήνα.

Στη συνέχεια πέταξε το έγγραφο  με το «εντέλλεσθε», λέγοντας:  «Το «εντέλλεσθε» του κυρίου ακατανόμαστου πηγαίνει εκεί που πρέπει να πάει. Σήμερα αρχίζουμε τα δικά μας «εντελλέσθε».  Για εμάς δεν υπάρχει, δεν τον αναγνωρίζουμε και κακώς συνεχίζουν να τον έχουν αυτοί που τον έχουν για όποιο διάστημα να συνεχίζει το διαλυτικό έργο του.

Εμείς, οι συντελεστές αυτού του νοσοκομείου, ο όποιος διοικητής του, το επόμενο διάστημα όποτε τον ορίσουν, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και οι εκπρόσωποι του υπόλοιπου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και των εργαζομένων, καταρτίζουμε πρόγραμμα 30 ημερών, από την 1η Νοεμβρίου. Από την Παρασκευή 1η του μηνός, το νοσοκομείο αυτό θα είναι ανοιχτό στον κόσμο.

Συγχρόνως με το πρόγραμμα αυτό , που θα το πάω αυτοπροσώπως στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να το υπογράψει, συνοδεύοντας τους υπεύθυνους διοικητικούς, θα κάνω επώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελέα και έγγραφη, με όλους τους δικηγόρους της πόλης ότι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για όποιον άνθρωπο πάθει εδώ το  οτιδήποτε που θα ‘ρθει εδώ για να λύση το πρόβλημα του, θα τιμωρηθεί μέχρις εσχάτων και θα κυνηγηθεί μέχρις εσχάτων.

Οι εφημερίες αυτές, με παραπάνω θυσία κυρίως των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού, που υπάρχει εδώ, θα είναι ενεργής και θα είναι παθολογικού και χειρουργικού τομέα. Και ο καρδιολόγος θα είναι στον παθολογικό τομέα και θέτω τον εαυτό μου και ο πνευμονολόγος θα είναι στον παθολογικό τομέα και ο ειδικός παθολόγος θα είναι  και ο γιατρός γενικής ιατρικής θα είναι και όποιος άλλος χρειαστεί να είναι».

«Τα ψέματα τελείωσαν…»

Καταλήγοντας  ανέφερε: « Τα ψέματα και τα παραμύθια τελειώσανε. Το «παιχνίδι» για μας αρχίζει από την Παρασκευή. Ξεκινάω από την εισαγγελέα την Παρασκευή και θα ζητήσω συνδρομή όλων, φορέων, παρατάξεων και όλοι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε αυτό που λέμε σήμερα.

Και ύστερα, θα δούμε ποιος παίζει, ποιος κρύβεται, ποιος μας κοροϊδεύει και ποιος είναι ειλικρινής. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας ξαναξεκινάει…».

Πέραν του προγράμματος εφημεριών, τόνισε ότι θα ζητηθεί η ικανοποίηση των πάγιων και αδιαπραγμάτευτων αιτημάτων, για τροποποίηση του οργανισμού, αυτονομία του νοσοκομείου, την επιστροφή των γιατρών που έχουν μετακινηθεί, νέες θέσεις γιατρών γενικής ιατρικής και για επικουρικούς γιατρούς.

Όλη η επικαιρότητα