Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Τέλος τα ψέματα – Ηχηρή φωνή από την λαϊκή συνέλευση

Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας η ένταση των οποίων θα εξαρτηθεί από την συνάντηση της Παρασκευής στην Πάτρα, ξεκίνησε.

Στην  Λαϊκή Συνέλευση της Δευτέρας στην Αμαλιάδα για την σωτηρία του Νοσοκομείου, «το οποίο κάποιοι το έχουν μετατρέψει σε νεκροταφείο» όπως ειπώθηκε, ακούστηκαν πολλές αλήθειες από τους ομιλητές.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση ολιγομελούς τεχνικής επιτροπής , στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, χωρίς την παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον κ. Τσαούση ως πρόσωπο ανεπιθύμητο. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τσαούσης αν ο κ. Διαμαντόπουλος είναι παρών στην συνάντηση αυτός και η επιτροπή για το Νοσοκομείο θα αποχωρήσουν από την συνάντηση.

Παρούσα η Αμαλιάδα

Ημέρες δόξης γνώρισε το Λαζαράκειο το βράδυ της Δευτέρας. «Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο κόσμο όλων των παρατάξεων και αποχρώσεων εδώ» είπε ηλικιωμένος που βρέθηκε στο Λαζαράκειο από τις 6.30 το απόγευμα.  Η Λαϊκή συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 και στο πάνελ των ομιλητών βρίσκονταν. Ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών κ. Νίκος Σδούγας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νϊκος Σιαψάλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Αμπού Χάντμπα.

Στο ακροατήριο η βουλευτής κ. Έφη Σαλτάρη, η μοναδική βουλευτής που παρέστη, ( ο κ. Γ.  Κουτσούκος έστειλε μήνυμα ότι στηρίζει την Επιτροπή όποια απόφαση και αν λάβει), ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πάνος Μπράμος, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Σάκης Κότσιφας, ο υποφήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κ. Σπηλιόπουλος, υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Κώστας Τσαούσης για τον διοικητή

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης μίλησε για μια ακόμη φορά την γλώσσα της αλήθειας για το νοσοκομείο και τα κυβερνητικά σχέδια που το έχουν στην ουσία κλείσει, δεν χαρίστηκε στους κυβερνητικούς βουλευτές «που διαβεβαιώνουν τον κόσμο ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει και την επομένη έχουν συνάντηση με τον υπουργό…Αφού όλα είναι καλά τι πήγαν στον υπουργό;», ενώ καταφέρθηκε κατά του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου. «Δεν μπορεί να κάνει πολιτική με «εντέλλεσθε». Εδώ ο άνθρωπος τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει. Έβγαλαν ανακοίνωση οι γιατροί του Πύργου και δεν λέει κουβέντα. Το υπουργείο την έχει υπόψη του ότι δηλαδή είναι επισφαλής η νοσηλεία; Πώς στηρίζεται έναν τέτοιο διοικητή; Να σας πω και ένα ευτράπελο: Χθες στην πλατεία υπήρχε μια εκδήλωση αιμοδοσίας και ήρθε ο διοικητής να κάνει έλεγχο! Ο άνθρωπος είναι αλλού γι αλλού. Ήρθε να κάνει έλεγχο σε φορέα που δεν έχει σχέση μαζί του. Δηλαδή εδώ ή πρόκειται περί βλακείας ή περι χουνταίας αντίληψης. Πιστεύω ότι είναι και τα δύο μαζί »

Το ψήφισμα της Επιτροπής

Στη συνέχεια ο  κ. Τσαούσης ανακοίνωσε το ψήφισμα της Επιτροπής Διάσωσης του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν και θα εφαρμοσθούν από την ερχόμενη Παρασκευή και μετά είναι:

«1.Δημόσια καταγγελία του διοικητή Κώστα Διαμαντόπουλου ως «αναξιόπιστου, προσβλητικού και προκλητικού» γιατί δεν έχει έρθει ούτε μια φορά στις δεκάδες μαζώξεις που έχουμε κάνει για να πει τη  γνώμη του. Το θεωρούμε υπονομευτή του νοσοκομείου Αμαλιάδος και θα καταγγελθεί δημόσια. Ζητούμε την αποπομπή του.

  1. Θα καταγγείλουμε τους κυβερνητικούς βουλευτές αν συνεχίσουν να στηρίζουν τον διοικητή ο οποίος έχει βάλει σκοπό να κλείσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Παιχνιδάκια πια με την βόρειο Ηλεία δεν υπάρχουν.

3 Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από την είσοδο του νοσοκομείου

  1. Κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
  2. Ανάρτηση αφισοπανό σε ολόκληρη την Ηλεία από τώρα έως τις εθνικές εκλογές και θα καταγγέλλεται η κυβερνητική τακτική.
  3. Κλείσιμο των γραφείων των βουλευτών και των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει και οι βουλευτές να εισπράξουν την δυσαρέσκεια, όπως εισπράττουμε και εμείς αυτό το πράγμα τόσα χρόνια.

Απαιτούμε περισσότερο σεβασμό για όλους τους πολίτες από τους βουλευτές όλων των κομμάτων».

Δήμαρχος: «Να κλείσουμε το υπουργείο»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος πρότεινε ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις: «Να φύγουν 5-10 λεωφορεία από εδώ και να πάμε να κλείσουμε το υπουργείο Υγείας, όσες μέρες χρειαστεί! Το διάστημα αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα πάντα στο δήμο μας θα είναι κλειστά» είπε με δυνατή φωνή ο δήμαρχος και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος με δικαιολογημένη αγανάκτηση είπε μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός είχε έρθει πριν από δύο χρόνια στην Αμαλιάδα και είχε πει ότι το νοσοκομείο θα αναβαθμισθεί. Και έδωσε εντολές πώς θα γίνει αυτό. Δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα!  Ο  υπουργός σε δεκάδες συναντήσεις που είχαμε μαζί του το ίδιο είχε υπόσχεθεί. Δυστυχώς κάτι συμβαίνει μεταξύ Αθήνας και Πάτρας και οι αποφάσεις του υπουργού δεν φθάνουν ποτέ στην Ηλεία.» Και ο δήμαρχος συνέχισε: «Πού ακούστηκε να γίνονται εφημερίες και όταν χρειάζονται εισαγωγές , τον ασθενή να τον πηγαίνουν στον Πύργο! Και παρατηρείται αυτή η άθλια κατάσταση να μπαίνεις μέσα στο νοσοκομείο και να σε πιάνει  κατάθλιψη».

Σαλτάρη: «Δεν κλείνει η Παθολογική»

Η βουλευτής κ Έφη Σαλτάρη, που ήταν η μοναδική βουλευτής που παρευρέθη και παρέμεινε μέχρι τέλους, στην σύντομη ομιλία της είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία ότι θα κλείσει όπως ειπώθηκε η Παθολογική κλινική και ότι γίνονται πρσπάθειες για δύο προσλήψεις, ενός χειρουργού και αναισθησιολόγου αλλά αυτές θα γίνουν από τον Ιούνιο. Στην ομιλία της απέφυγε να αναφερθεί στο όνομα του κ. Διαμαντόπουλου, γεγονός που καυτηριάστηκε από τον κ. Κώστα Τσαούση.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πάνος Μπράμος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει το νοσοκομείο Αμαλιάδας για τον νομό και ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός στις όποιες ενέργειες του δήμου για αναβάθμισή του. Ο κ. Γιάννης  Λυμπέρης κάλεσε τον κόσμο να βρίσκεται σε διαρκή και όχι στιγμιαίο αγώνα για το νοσοκομείο ενώ επαίνεσε το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσφορά του στον τομέα της υγείας στην Ηλεία παρά τις όποιες δυσκολίες.

 Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία- παρέμβαση του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου, ο οποίος περιέγραφε την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που κλείνει όπως είπε  «γιατί κάποιοι από μέσα το θέλουν. Ένα νοσοκομείο που δεν υπάρχουν γιατροί. Που κυκλοφορούν ελεύθερα, σκυλιά, γίδες και γατιά. Που δεν διαθέτει τάπερ για το φαγητό των αρρώστων και λειτουργεί χάριν της αγάπης ορισμένων. Όπως όταν συμπολίτης μας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και εγώ με την αναισθησιολόγο τον κρατήσαμε στη ζωή αλλά στη διαδρομή για τον Πύργο, ξέμεινε το ασθενοφόρο από οξυγόνο και έτσι αναγκάστηκα να του δώσω από τα πνευμόνια μου για να ζήσει. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι έγινα φορέας  ηπατίτιδας C».

Όλη η επικαιρότητα