Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Θα κλείσει για τέσσερις μέρες λόγω εργασιών – Αναβαθμίζεται το ηλεκτρολογικό του σύστημα

Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιήθηκαν οι παράμετροι που αφορούν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για τέσσερις ημέρες στα τέλη Μαρτίου, λόγω της εκτέλεσης αναγκαίων ηλεκτρολογικών εργασιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το θέμα είχε γίνει γνωστό από τις αρχές του μήνα, ωστόσο με προχθεσινό της έγγραφο η 6η ΥΠΕ ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την εξυπηρέτηση των ασθενών, ενώ προηγουμένως δόθηκε η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Υγείας.

Βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα βρίσκεται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας από την Τετάρτη 28 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Τα διαδικαστικά

Όπως εξήγησε και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Λέντζας, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας είναι αναπόφευκτη, καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν από την ανάδοχο εταιρεία οι εργασίες για την βελτίωση και αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου, καθώς κατά διαστήματα δημιουργούνται πολλά προβλήματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά το Νοσοκομείο.

«Είναι ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τρία χρόνια, τελικά καταφέραμε και το προχωράμε τώρα. Έπρεπε να γίνει αυτή η αναβάθμιση και θα προχωρήσει τώρα, κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι σε λειτουργία το Νοσοκομείο την στιγμή που θα βρίσκονται συνεργεία σε όλους τους χώρους» εξήγησε ο κ. Λέντζας. Ως εκ τούτου σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα γίνονται εφημερίες από τις 20 Μαρτίου. Μέχρι τότε οι εφημερίες θα είναι ενεργείς και έως τις 26 Μαρτίου ετοιμότητας. Το κανονικό εφημεριακό καθεστώς θα επανέλθει στις 2 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, τακτικά χειρουργεία θα γίνονται το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Μαρτίου, ενώ από τις 20 Μαρτίου θα γίνει διακοπή των εισαγωγών στην παθολογική κλινική. Εφόσον υπάρχουν νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο, αυτοί στις 27 Μαρτίου θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι στις 27 Μαρτίου θα λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

Από την 1η Απριλίου το Νοσοκομείο θα επανέλθει κανονικά στην λειτουργία του και πιο ανανεωμένο βέβαια αφού θα έχει αναβαθμιστεί πλήρως το ηλεκτρολογικό του σύστημα!

Όλη η επικαιρότητα