Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Ηλείας: Πολύτιμες δωρεές για την υγεία!

Ακούστε το άρθρο

Ένα υπερσύγχρονο, υψηλής ευκρίνειας βρογχοσκόπιο προστέθηκε από χθες στον ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό του Πνευμονολογικού Ιατρείου της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, χάρη στην προσφορά του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκη. Το μηχάνημα αυτό, θα συμβάλει τα μέγιστα στην διάγνωση και θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από πνευμονολογικές παθήσεις, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Αχαΐας ή και της Αττικής.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο και τον Υπεύθυνο του Πνευμονολογικού Ιατρείου, Επιμελητή Α΄, Νίκο Χαροκόπο. Τόσο ο κ.Διαμαντόπουλος, όσο και ο κ.Χαροκόπος, ευχαρίστησαν τους ομογενείς της Νέας Υόρκης για την άμεση ανταπόκρισή τους όσο και τον κ. Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος – όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Διαμαντόπουλος «…για μια ακόμα φορά, κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας του Νομού Ηλείας».

Άμεση ανταπόκριση

Η πρόταση από τον κ. Χριστοδουλόπουλο στους εκπροσώπους του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, έγινε τον περασμένο χειμώνα, όταν το θέμα τέθηκε στον ίδιο από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και με τη συζήτηση που είχε με τον κ.Χαροκόπο. Οι ομογενείς δέχθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη και το θέμα, συζητήθηκε στην συνέλευσή τους, στις 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, οπότε και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για την προσφορά. «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βλέπω ότι υλοποιείται η υπόσχεση που μου έδωσαν οι φίλοι ομογενείς, τους οποίους θα ευχαριστήσουμε και από κοντά στην καθιερωμένη πια εκδήλωση που κάνουμε, στο “Πανηλειακό Αντάμωμα της Ομογένειας” το καλοκαίρι» είπε ο κ.Χριστοδουλόπουλος.

«Μακριά από τοπικιστικές αντιπαραθέσεις»

Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε και δημόσια τους ομογενείς της Νέας Υόρκης για την προσφορά του βρογχοσκοπίου αλλά και τον Δήμαρχο Ηλίδας κ. Χριστοδουλόπουλο για τη συμβολή του, λέγοντας χαρακτηριστικά «…για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι δεν εγκλωβίζεται σε τοπικιστικές αντιπαραθέσεις και στενά διοικητικά όρια. Είναι κοντά μας, κοντά στους πολίτες της Ηλείας. Γιατί αυτή η προσφορά, δεν αφορά στενά τον Πύργο και τους κατοίκους του, αλλά το σύνολο των Ηλείων». Συμπλήρωσε δε πως, ακόμα και σε στιγμές έντασης, στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ.Χριστοδουλόπουλο.

«…δεν πρέπει να στεκόμαστε σε τοπικισμούς. Το πρόβλημα της υγείας στην Ηλεία είναι υπαρκτό, πρέπει να λυθεί και δεν υπάρχουν διαχωριστές γραμμές γι’ αυτό», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια για την προμήθεια του μηχανήματος, το οποίο ήταν απολύτως αναγκαίο για τους Ηλείους, που μέχρι τώρα ήταν αναγκασμένοι να μεταβούν στην Πάτρα.

Αναφερθείς στο θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, θύμισε ότι εξυπηρετεί καθημερινά το μισό Νομό Ηλείας, και θα πρέπει να παραμείνει ζωντανό, γιατί προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες. «Το απέδειξε και στις πλημμύρες, αλλά και καθημερινά. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει τη βοήθεια του Υπουργείου και του Διοικητή – κι ας κοντραριζόμαστε, καθώς κάποια θέματα μας φέρνουν αντιμέτωπους – για να αποπερατωθεί η μια πτέρυγα, να στελεχωθούν και τα δύο Νοσοκομεία με γιατρούς και να μπορούν, στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, να αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια το θέμα της υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Η προσφορά της Folli Follie

Εξάλλου, χθες το πρωί, το Νοσοκομείο Πύργου ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προσφορά του Ομίλου Folli Follie. Ειδικότερα, το νοσοκομείο παρέλαβε μια σχισμοειδή λυχνία τύπου HAAG STREIT και ένα διαθλασίμετρο – κερατόμετρο για το Οφθαλμολογικό Ιατρείο, επίσης ένα δωδεκακάναλο καρδιογράφο και ένα φορητό Doppler αγγείων για το ΤΕΠ καθώς και μια ηχοβόλο κεφαλή για τον υπερηχοτομογράφο του ΤΕΠ, αλλά και δυο τραπεζίδια ηλεκτρικά αυτόματα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος. «Η προσφορά αυτή ενισχύει την προσπάθεια μας για τη σταδιακή ανανέωση του ιατροτεχνολογικού μας εξοπλισμού – που από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας διαπίστωσα ότι είναι «γερασμένος» – αλλά και τον εμπλουτισμό του διαγνωστικού και θεραπευτικού οπλοστασίου μας, αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία για την προσφορά και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και να είναι σίγουροι, ότι τα μηχανήματα είναι σε καλά χέρια και θα χρησιμοποιηθούν άμεσα. Θα ήταν όμως παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον συμπατριώτη μας βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα που συνέβαλε από την πλευρά του στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας», είπε τέλος ο κ. Διαμαντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα