Ηλεία

Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων: «Αυτοί είναι οι στόχοι μας το 2020»

Τονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ιωάννης Χουζούρης

Την αναβάθμιση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κρεστένων, μέσα στο 2020, έχει βάλει ως στόχο ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ιωάννης Χουζούρης.

Μάλιστα ενόψει της κοπής πίτας του νοσηλευτικού ιδρύματος το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Ιωάννης Χουζούρης ανέφερε τους στόχους που έχει βάλει, για να γίνει πιο λειτουργικό το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων .

«Για το νέο χρόνο, για το 2020, οι στόχοι του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κρεστένων είναι οι εξής :

Ο πρώτος στόχος είναι η τοποθέτηση δύο επικουρικών τεχνολόγων εργαστηριακών υπαλλήλων στο ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου.

Ο δεύτερος στόχος είναι η προκήρυξη του έργου της μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Τρίτος στόχος μας είναι η ένταξη όλου του κτηρίου σε ειδικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρέμβασης, είτε από πρόγραμμα της περιφέρειας, είτε από πρόγραμμα του υπουργείου υγείας.

Ακόμη θέλουμε την ενίσχυση, είτε από απόσπαση είτε από μετακίνηση, των νοσηλευτριών και ολοκλήρωση ή σταθεροποίηση του ιατρικού προγράμματος.

Και ένα τελευταίο, θέλουμε την δημιουργία κάθε μήνα ενός προγράμματος ειδικευμένων ιατρών, επίσκεψης στο νοσοκομείο μας. Αφού δεν έχουν τοποθετηθεί μόνιμοι ιατροί, είτε επικουρικοί, που είναι δύσκολο λόγω προϋπολογισμού, θεσμοθετείται σε απομακρυσμένα κέντρα υγείας ο θεσμός της επίσκεψης ειδικευμένων γιατρών. Από ΜΚΟ, από διάφορες οργανώσεις όπως το πρόγραμμα «Αγκαλιάζω». Πιστεύουμε ότι είτε από τον Πύργο, είτε από τέτοιες πανελλαδικές δράσεις, πρέπει να έρχονται μια φορά το μήνα όλες οι βασικές ειδικότητες της υγειονομικής κάλυψης».

Σε ερώτηση μας για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ο κ. Χουζούρης τόνισε.

«Στο νοσηλευτικό προσωπικό, μας λείπουν τουλάχιστον τρεις νοσηλεύτριες. Είχαμε οχτώ, τώρα έχουν γίνουν τέσσερις και θέλουμε τουλάχιστον τρεις για να βγαίνουν οι βάρδιες. Έχουμε χάσει δηλαδή τρεις νοσηλεύτριες, με την ένια ότι έχουν πάει είτε σε άλλα κέντρα υγείας, είτε σε άλλα νοσοκομεία, με αποσπάσεις.

Σε γιατρούς είμαστε καλυμμένοι όσον αφορά την γενική ιατρική, αλλά επιμένουμε σε παθολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο και ακτινολόγο. Είναι οι ειδικότητες του ΦΕΚ οργανισμού του Νοσοκομείου – Κέντρου υγείας Κρεστένων».

Όλη η επικαιρότητα