Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Πύργου: Αντιδράσεις για τη μετακίνηση δύο επικουρικών υπαλλήλων

Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει προκαλέσει η μετακίνηση δύο διοικητικών υπάλληλων προς την 6η ΥΠΕ. Με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Κώστας Μαχαίρας και ο Γραμματέας Γιάννης Γεωργίου ζητούν την άμεση ανάκληση της απόσπασης τους, καθώς έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογος εργαζομένων καταγγέλλει την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για τις παραλογές αποφάσεις μετακινήσεων επικουρικού προσωπικού προς τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ αφήνοντας ακόμα περισσότερα δυσαναπλήρωτα κενά. Σε έγγραφο του ο σύλλογος εργαζομένων προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αφού υπενθυμίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο λογω έλλειψης προσωπικού καθώς και το ότι ο όγκος δουλειάς έχει αυξηθεί γιατί η προσέλευση των πολιτών προς τις δημόσιες δομές υγείας έχει τριπλασιαστεί λόγω κοινωνικοοικονομικής κρίσεως. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων αυτών, αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση του νοσοκομείου με διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης διερωτόμαστε  με ποια λογική η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προβαίνει στις μετακινήσεις αυτές καθώς και  τους δυο υπαλλήλους, που είναι οι μόνοι που έχουν προληφθεί ως επικουρικό διοικητικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Πύργου για να καλύψουν σοβαρές λειτουργικές ανάγκες,  μετακινεί και τους δυο προς τα γραφεία της. Μάλλον η διοίκηση της ΥΠΕ ή  πιστεύει ότι το νοσοκομείο του Πύργου δεν έχει ανάγκη επικουρικού διοικητικού προσωπικού ή ενεργεί με “ρουσφετολογικές” λογικές»

Όλη η επικαιρότητα