Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Από τα ΤΕΠ πλέον η είσοδος ασθενών και επισκεπτών – Έκτακτα μέτρα λόγω κοροναϊού

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν χθες όσοι επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, αφού η κεντρική είσοδος ήταν κλειστή με ειδικές κορδέλες, ενώ τα υπόλοιπα σημεία εισόδου ηλεκτρικά.

Όπως ενημερώθηκαν, η μοναδική είσοδος πλέον, που θα εξυπηρετεί ασθενείς και επισκέπτες, είναι αυτή του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών. Αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο την Νοσηλευτική μονάδα Πύργου, αλλά τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της Ηλείας και της Ελλάδας, μετά από έκτακτη εντολή που δόθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – από το υπουργείο Υγείας.

Το επίπεδο πρόληψης λόγω του κοροναϊού είναι πλέον πολύ υψηλό στις νοσηλευτικές μονάδες και όπου αλλού απαιτείται, από τη στιγμή που μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα και ελέγχονται ακόμα πολλά άλλα ως ύποπτα.

Καταργείται το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία!

Με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με αφορμή τα τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται, μέχρι νεωτέρας, είναι τα εξής:

– Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.

-Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λπ.).

-Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Όλη η επικαιρότητα