Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Εγκαινιάσθηκε χθες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής

Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι», έλεγαν οι αείμνηστοι Φώτιος και Ιουλία Σοφιανοπούλου στα παιδιά τους. Κι αυτή η φράση έγινε «οδηγός» για τον γιό τους, τον Πύργιο Δημήτρη Σοφιανόπουλο, ιδρυτή της Δικηγορικής Εταιρίας «Norton Rose Norton Rose Fulbright Greece», που χθες το πρωί, συγκινημένος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Παιδιατρικού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο εξοπλίστηκε χάρη στη δική του δωρεά, στην μνήμη των αγαπημένων του γονιών. Μια δωρεά, που θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας των μικρών ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» από το 2010 μέχρι σήμερα, έχει στηρίξει 28 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας έτσι ουσιαστική βοήθεια σε 340.000 και πλέον μικρούς ασθενείς. Χθες, εγκαινιάστηκε το 14ο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, το οποίο είχε αναβαθμιστεί πλήρως χάρη στη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 53.000 ευρώ. Η δωρεά αυτή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία για την Ηλεία, αφού έγινε μέσω της Δικηγορικής Εταιρίας «Norton Rose Norton Rose Fulbright Greece», του Πύργιου Δημήτρη Σοφιανόπουλου, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Πύργο και τον επισκέπτεται συχνά, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του, καθώς η δραστηριότητα της εταιρίας αναπτύσσεται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σεμνή τελετή εγκαινίων

Τα εγκαίνια του ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς Ηλία και Βασίλη Κούλη, εφημέριους Ελαιώνα και του παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου, αντίστοιχα.

Στο κήρυγμα, ο Σεβασμιότατος, έκανε μια σύνδεση της Ευαγγελικής περικοπής, με το σκοπό του Νοσοκομείο Πύργου, που προσφέρει υπηρεσίες υγείας κάθε μέρα επί 24ωρου βάσεως, συγχαίροντας τον Διοικητή κ.Διαμαντόπουλο για την προσπάθεια που καταβάλει για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Απευθυνόμενος στον κ.Σοφιανόπουλο, είπε «…θέλω να τον συγχαρώ, να τον ευχαριστήσω και να τον επαινέσω ως ευεργέτη αυτής της Κλινικής, και να σημειώσω ότι αυτό, αποτελεί ελληνικό γεγονός, καθώς οι Έλληνες ανέκαθεν δεν κοίταζαν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους. Κι όταν είχαν κάτι, το πρόσφεραν».

Η δωρεά σας, είναι σε καλά χέρια

Θερμές ευχαριστίες προς το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και ιδιαιτέρως προς τον δωρητή, Δημήτρη Σοφιανόπουλο, εξέφρασε από την πλευρά του Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «…οι συσκευές και τα μηχανήματα που προσέφεραν, είναι σε πολύ καλά χέρια». Αναφέρθηκε στο πολύ καλό έργο που γίνεται στην Παιδιατρική Κλινική, δηλώνοντας μάλιστα υπερήφανος, ενώ σημείωσε «…το ποσοστό των διακομιδών από το Νοσοκομείο του Πύργου προς άλλα Νοσοκομεία, είναι μικρότερο του 1%. Η προσφορά σας λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και ουσιαστικά, είναι μια προσφορά στα παιδιά του Νομού μας και των επισκεπτών».

«Αν βοηθήσετε τον κόσμο που έρχεται,

το έργο σας θα είναι πλήρες»

Αν και οι δωρητές – όπως είπε – δεν πρέπει να μιλούν και να φαίνονται, ωστόσο, ο κ.Σοφιανόπουλος, βρέθηκε στα εγκαίνια του ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε «…επειδή είμαι Πυργιώτης, ήθελα να έρθω να το δω. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι. Κι εδώ, βλέπω πολλούς ανθρώπους και μάλιστα ανθρώπους με χαμόγελο», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην δωρεά του προς την Παιδιατρική Κλινική, είπε «…Αυτό είναι δικό σας μέρος, όχι δικό μας. Όπως και τα χρήματα, δεν είναι δικά μας. Αλλά, αν βοηθήσετε τον κόσμο που έρχεται εδώ, το έργο σας θα είναι πλήρες». Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το Σωματείο «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» και την πρόεδρο κα Βρέκοσι για την συνεργασία και την ευκαιρία που του δίνουν να κάνει τόσο σημαντικές δωρεές και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για το έργο και την σημαντική προσφορά του στην τοπική κοινωνία, σημειώνοντας πως οι γονείς του και άλλοι δωρητές, εμπιστεύονταν τα χρήματά τους στον Ηλείας Γερμανό, γνωρίζοντας ότι θα «πάνε» εκεί που πρέπει.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», Νατάσα Κλάιβ – Βρέκοσι, αναφέρθηκε στον σκοπό του Σωματείου «…να σταματήσουν τα ατυχήματα, να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας», αλλά και στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλα τα μέλη και τους δωρητές, για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε «…τα παιδιά για εμάς, όπως πιστεύω και για όλους μας, είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας». Οι περιγραφές γιατρών για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά, έχουν κάνει τα μέλη του Σωματείου να συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι το έργο που κάνουν, αφού καθημερινά σώζονται εκατοντάδες παιδιά, από βρέφη έως και την ηλικία των 16 ετών. «Όσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο Νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα παιδιά να αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχημένα», εξήγησε η κα Βρέκοσι, που δεν έκρυψε τη χαρά της για τα εγκαίνια του 14ου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (σ.σ ετοιμάζεται ένα ακόμα, σε άλλο Νοσοκομείο της χώρας) και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ολόψυχα τον κ.Σοφιανόπουλο και την «Norton Rose Norton Rose Fulbright Greece» για την ένθερμη και ουσιαστική υποστήριξη τους, χωρίς την οποία, το έργο αυτό δε θα είχε υλοποιηθεί. Ευχαρίστησε τέλος τον Διοικητή κ.Διαμαντόπουλο και την Συντονίστρια Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κα Αναστασοπούλου, για την άψογη συνεργασία, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί αυτή η δημιουργική πορεία.

«Οι ελπίδες και τα όνειρά μας,

έγιναν πραγματικότητα…»

Εμφανώς συγκινημένη, η Συντονίστρια Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Αναστασοπούλου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλου του προσωπικού της Κλινικής, προς τον πρόσωπο του κ.Σοφιανόπουλου, για την γενναιόδωρη και πολύτιμη προσφορά του, διαβεβαιώνοντάς τον ότι, ο εξοπλισμός αποτελεί σημαντική βοήθεια και θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας φροντίδας των μικρών ασθενών. «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς.  Και η προσφορά σας κ. Σοφιανόπουλε έχει βαρύνουσα σημασία, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι διανύουμε μια περίοδο πολυποίκιλης κρίσης. Τέτοιες  προσπάθειες και πρωτοβουλίες πρέπει να αναδεικνύονται και ευελπιστούμε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωποι σαν εσάς μας δίνουν το κίνητρο και το κουράγιο να αγωνιζόμαστε συνέχεια για ένα καλύτερο παρόν και ακόμα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά», είπε η κα Αναστασοπούλου, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην έναρξη της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής, πριν 10 χρόνια, με πολλά προβλήματα και δυσκολίες, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη προσπάθεια και αρκετή δουλειά, ώστε να διασφαλιστεί ένα καλό επίπεδο λειτουργίας και αξιοπρεπής αντιμετώπιση του παιδικού πληθυσμού της περιοχής. Πάντα όμως – είπε – ήλπιζαν και ονειρεύονταν, να μπορούσαν να έχουν καλύτερο εξοπλισμό που θα διευκόλυνε το έργο τους. Και χάρη στην προσφορά του κ.Σοφιανόπουλου, έγιναν πραγματικότητα. «Σας εύχομαι προσωπική υγεία, ευτυχία και επιτυχία και είμαι σίγουρη, ότι οι γονείς σας, στη μνήμη των οποίων κάνετε αυτή τη δωρεά, από εκεί πάνω θα είναι πολύ περήφανοι για εσάς», κατέληξε η κα Αναστασοπούλου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον κα Βρέκοσι, αλλά και τη συνεργάτιδά της κα Μπουσουλέτα, για την άψογη συνεργασία, μέχρι την σημερινή ημέρα.

«Ευεργέτης του Νοσοκομείου και της πόλη μας»

Ιδιαίτερα θερμά ήταν και τα λόγια του Δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, για τον Πύργιο Δημήτρη Σοφιανόπουλο, με την προσφορά του οποίου ενισχύεται η σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και όλων των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας μάλιστα το σημαντικό έργο του Διοικητή Κώστα Διαμαντόπουλου, στο οποίο δεσμεύτηκε να είναι αρωγός. «Το σιγαθέν καλό έργο, χάνεται, έλεγαν οι αρχαίοι. Κι εσείς, κάνατε ότι μπορούσατε για να αναδείξετε και το έργο του Σωματείου “Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος”» και να δυο λόγια για τον ευεργέτη – πια – της πόλης μας, Δημήτρη Σοφιανόπουλο, ο οποίος με τιμά με τη φιλία του πολλά χρόνια», είπε ο κ.Λιατσής, εκφράζοντας ότι την πεποίθηση ότι η αγάπη του για τον τόπο του, θα τον «φέρουν» και πάλι εδώ, με άλλες δράσεις, που ο ίδιος θα προσδιορίσει, όπως είπε, προσφέροντάς του – όπως και στην κα Βρέκοσι – ένα αναμνηστικό δώρο.

Ξενάγηση και κεράσματα

Η τελετή εγκαινίων ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής, αλλά και γλυκά κεράσματα που είχε ετοιμάσει τα προσωπικό της κλινικής και προσφέρθηκαν σε όλους τους παριστάμενους.

Όλη η επικαιρότητα