Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Πύργου: Μια ακόμα κλίνη στη ΜΕΘ από το Ιδρ. «Σταύρος Νιάρχος»

Με μια ακόμα κλίνη ενισχύεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μ’ ένα σύγχρονο υπερηχοτομογράφο το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μετά από σχετικό αίτημα του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλος, που εξέφρασε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του.

Η κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα αντικαταστήσει υπάρχουσα, που τέθηκε εκτός λειτουργίας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η προσφορά αυτή αποτελεί συνέχεια της δωρεάς  του 2018 που αφορούσε εξοπλισμό για την ανάπτυξη μιας ακόμη κλίνης ΜΕΘ και τριών καρδιοτοκογράφων για τις ανάγκες της Μαιευτικής Κλινικής. «Η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου είναι διαρκής αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης», λέει ο Διοικητής κ.Διαμαντόπουλος, δεσμευόμενος για την άμεση ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών ενεργειών – εκ μέρους της διοίκησης – με σκοπό τη σύντομη παραλαβή τόσο της κλίνης, όσο και του υπερηχοτομογράφου.

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος

Αναβάθμιση του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου

Το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2016 και η επισκεψιμότητα του έχει υπερβεί τις 3 χιλ. προσελεύσεις. Η επικείμενη προμήθεια του υπερηχοτομογράφου θα αναβαθμίσει σημαντικά το Ιατρείο δίνοντας πλέον τη δυνατότητα διενέργειας παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη  (FNA), διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο. «Η διενέργεια της συγκεκριμένης εξέτασης για πρώτη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και σε δημόσια δομή της Ηλείας θα αναχαιτίσει το κύμα εσωτερικής ¨μετανάστευσης¨ για FNA εκτός νομού. Το υλικό που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο  χωρίς επιβάρυνση του ασθενή», εξηγεί ο κ.Διαμαντόπουλος. Σημειώνει τέλος πως, η ενδοκρινολόγος της Ν.Μ έχει ολοκληρώσει και την εξάμηνη εκπαίδευσή της στην υπερηχοτομογραφία, και πολύ σύντομα θα λάβει την πιστοποίηση που απαιτείται.

Όλη η επικαιρότητα