Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Στάση εργασίας, λόγω… ξυλοδαρμού

Ακούστε το άρθρο

Σε «Στάση Εργασίας» θα προχωρήσουν το πρωί της Παρασκευής (9:00-10:00) οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πύργου, πραγματοποιώντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού, εν ώρα υπηρεσίας, το πρωί της Δευτέρας. Ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, των ασθενών αλλά και της περιουσίας του Νοσοκομείου.

Τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασία και διαμαρτυρίας, ζητώντας επαρκή στελέχη με προσωπικό ασφαλείας, ασφαλή εργασία των γιατρών και όλου του προσωπικού αλλά και την προστασία της δημόσιας περιουσίας του Νοσοκομείου καθώς και των περιουσιών των ασθενών και των συγγενών και των συνοδών τους, στους χώρους στάθμευσης του Νοσοκομείου.

Πύργος: Ξυλοδαρμός γιατρού στα επείγοντα του νοσοκομείου

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται…»

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε κάθε κρούσμα βίας – απ’ όπου και αν προέρχεται – σε εργαζόμενους που εν ώρα εργασίας επιτελούν κάτω από δύσκολες και πιεστικές συνθήκες τα καθήκοντά τους», λέει χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Παιδίατρος Μενέλαος Οικονομόπουλος, που έκανε λόγο για αύξηση, τον τελευταίο καιρό, των κρουσμάτων επιθετικότητας προς τους εργαζόμενους. «…Αυτά τα περιστατικά αποτελούν απόδειξη ταλαιπωρίας και των ασθενών και των συνοδών τους, αλλά και ένδειξη της τεράστιας δυσκολίας που αντιμετωπίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να διεκπεραιώσει την εφημερία, που μπορεί να δουλεύει 24 και 36 ώρες συνεχόμενα. Το προσωπικό υπερβάλει δυνατοτήτων για να είναι ανοιχτό το Νοσοκομείο», εξηγεί ο κ.Οικονομόπουλος. Γι’ αυτό και κάλεσε τους ασθενείς και συνοδούς, έχοντας αυτά κατά νου, να κάνουν υπομονή αφού – ειδικά τις ημέρες και ώρες αιχμής – υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση, αλλά πάντα εξυπηρετείται.

Τέλος, ο κ.Οικονομόπουλος, τόνισε για πολλοστή φορά την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό αλλά και την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, ώστε να μπορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές να επιτελούν το ιατρικό τους έργο απερίσπαστοι και με ασφάλεια και για τους ίδιους και για τους ασθενείς.

Από την πλευρά του και εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Βγενόπουλος καταδίκασε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο γιατρός, εν ώρα εργασίας. «Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια στους συνανθρώπους μας, όχι να κάνουμε τους αστυνομικούς ούτε τους σωματοφύλακες», είπε, γνωστοποιώντας την απόφαση του Συλλόγου – πέρα από τη στάση εργασίας – να ενημερώσει σχετικά τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου, τους θεσμικούς φορείς του τόπου αλλά και το Υπουργείο Υγείας, να λάβουν μέτρα για την πάταξη των φαινομένων βίας που σημειώνοντας συχνά στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα