Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Τα προβλήματα και οι προτεραιότητες

Η έλλειψη προσωπικού – ιατρικού και νοσηλευτικού – είναι το μεγάλο πρόβλημα στο Νοσοκομείο του Πύργου, και η ενίσχυση, αποτελεί πάγιο αίτημα για τους εργαζόμενους. Μ’ αυτό θα ξεκινήσει και τις διεκδικήσεις του το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν Πύργου, με πρόεδρο του Γιάννη Φωτόπουλο, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, στην συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα των εκλεγμένων από τις αρχαιρεσίες τις 20ης Σεπτεμβρίου.

Το νέο Δ.Σ, συμπληρώνουν οι Ανδρέας Βγενόπουλος – Αντιπρόεδρος, Χαρούλα Κόλλια – Γραμματέας, Γιάννης Χριστόπουλος – Ταμίας και μέλη οι Ιουλία Κόλλια, Κώστας Μαχαίρας και Σπύρος Σταθόπουλος. Όλοι οι εξελέγησαν από το ενιαίο ψηφοδέλτιο, γεγονός που δείχνει την διάθεση συνεργασίας, ως ομάδα, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, με κοινά προβλήματα και γι’ αυτό υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Δεν έχουμε κομματικές ¨γραμμές¨ και χρώματα. Είμαστε μια ομάδα και έτσι θα παλέψουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», εξήγησε ο κ.Φωτόπουλος, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς».

Το προσωπικό, οι ελλείψεις, η διεκδίκηση

«Η έλλειψη προσωπικού είναι το βασικό πρόβλημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή, με συνέπεια, να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα στη λειτουργία, αποδέκτης των οποίων είναι οι πολίτες που απευθύνονται στο Νοσοκομείο του Πύργου. Και τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ο αριθμός εκείνων που απευθύνονται στις δημόσιες δομές υγείας, είναι αυξημένος», λέει ο κ.Φωτόπουλος. Συνέπεια της υποστελέχωσης είναι, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ώρες ατελείωτες, να μην παίρνουν τις άδειες τους και τα προβλεπόμενα ρεπό (στην ώρα τους), ενώ πολύ συχνά, είτε να «επιστρατεύονται» για την κάλυψη κενού συναδέλφου που θα λείψει εκτάκτως με αναρρωτική άδεια ή να «μετακινούνται» εσωτερικά για να «μπαλώσουν» τέτοια κενά, όπως έγινε και στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όπου λόγω αιφνίδιας ασθένειας, η Παθολογική Κλινική έμεινε  – σε πρωινή βάρδια – με μια νοσηλεύτρια για αρκετές ώρες.

Γι’ αυτό, και στις αμέσως επόμενες ημέρες, το Δ.Σ θα επιδιώξει συνάντηση συνεργασίας με τις/τους προϊσταμένους όλων των Κλινικών και τμημάτων, προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να ξεκινήσει την διεκδίκηση ενίσχυσης, τόσο από την Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας όσο και από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Όλη η επικαιρότητα