Categories: Πολιτική

Νοτοπούλου: «Έκλαψα πολύ, με κανιβάλισαν επειδή είμαι γυναίκα»

Share

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου εξομολογείται ότι έκλαψε πολύ για τις επιθέσεις που δέχτηκε, σε συνέντευξη που δίνει στην Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου.

Έχεις δεχτεί σεξιστικές επιθέσεις ως γυναίκα; Τι απαντάς;

Έχω προϋπηρεσία στο Bullying. Με κανιβάλισαν κανονικά επειδή είμαι γυναίκα. Έπεσα, σηκώθηκα, μερικές φορές σκοντάφτω ξανά, αλλά κάνω τη δουλειά μου, κοιτάζω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να παραδοθώ στις παθογένειες της κοινωνίας μας και στις νευρώσεις καθενός που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και χυδαιολογεί. Δυστυχώς, αυτό που έχω ζήσει δεν είναι ατομικό θέμα, αλλά συλλογικό. Αφορά πολλές γυναίκες από διάφορα πολιτικά σχήματα.

Σε λύγισαν ποτέ όλα αυτά τα περίεργα σχόλια διαφόρων; Έκλαψες για κάτι τέτοιο;

Έκλαψα και μάλιστα πολύ. Ήταν άδικο για εμένα και για τους ανθρώπους μου. Είναι ωμή βία να δολοφονούν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου επειδή είναι γυναίκα, νέα και ασχολείται με τα κοινά. Όσο με στεναχώρησαν τόσο πείσμωνα όμως. Δουλειά σκληρή και χαμηλοί τόνοι είναι η απάντησή μου. Και επαναλαμβάνω, είναι μεγάλη τιμή για μένα που χιλιάδες συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Δεν είναι ο μπαμπάς μας για να μας μαλώνει. Πολιτικές συζητήσεις και ζητήματα λύνονται και ενίοτε οι απόψεις διίστανται».

via