Ηλεία

Νους υγιής εν σώματι υγιεί – Ανθεί o αθλητισμός στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

«Πολλά τα οφέλη και
στο σώμα και στο πνεύμα»..

Μεγάλη «άνθηση» υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον κλασικό αθλητισμό του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα, καθώς δεκάδες νέα παιδιά, έρχονται στο στάδιο του Πύργου για να ασχοληθούν με το στίβο, κάτι που έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθεί ο κλασικός αθλητισμός στην πόλη.

Όλα τα σωματεία αυτή τη στιγμή που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό, είναι ικανοποιημένα από την προσέλευση στο στάδιο κυρίως των νέων παιδιών, που θέλουν να αθληθούν και έτσι να βοηθήσουν την υγεία τους και την σωματική, αλλά και την πνευματική, όπως τονίζουν οι γυμναστές.

Οι αθλητές, αλλά και οι γυμναστές, με τους οποίους συναντηθήκαμε στο δημοτικό στάδιο Πύργου, τόνισαν ξεκάθαρα ότι το να κάνει κανείς κλασικό αθλητισμό βοηθάει πάρα πολύ σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχει ο άνθρωπος.

Άλλωστε ο στίβος ήταν πάντα ένα άθλημα με το οποίο ασχολούνταν πάρα πολλοί Έλληνες από μικρή ηλικία και σίγουρα με τα αθλήματα του, όλοι έχουμε ασχοληθεί για κάποιο διάστημα.

Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο στάδιο του Πύργου για την απρόσκοπτη άσκηση των αθλητών νεαρής, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά αυτά τα προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε να σταματήσουν να έρχονται στο στάδιο και να αθλούνται.

Η άνθηση του στίβου στην Ηλεία έχει βοηθήσει και στο να έχουμε πολλές διακρίσεις αθλητών σε μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού είναι πάρα πολλά τα ταλέντα τα οποία υπάρχουν στα σωματεία στίβου του Πύργου.

Αλλά πέρα όμως από τους μικρούς αθλητές, υπάρχει μεγάλη «άνθηση» στην παρουσία και μεγαλύτερων ανθρώπων στο στάδιο του Πύργου οι οποίοι αθλούνται, περισσότερο τις βραδινές ώρες, κυρίως για λόγους υγείας και φυσικά για να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση το σώμα τους και να μπορέσουν έτσι να διώξουν το άγχος το οποίο έχουν και να περάσουν λίγες ώρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, «αποβάλλοντας» όλα τα άσχημα κατάλοιπα της ημέρας.

Τι δηλώνουν οι γυμναστές

Σάκης Καίσαρης προπονητής φυσικής αγωγής στον Απόλλωνα Πύργου «Σαφώς και έχουμε άνθηση στον κλασικό αθλητισμό στον Πύργο τα τελευταία χρόνια. Αποδεικτικό στοιχείο είναι η βελτίωση της θέσης του Απόλλωνα, του σωματείου στο οποίο είμαι προπονητής, όπου ανεβήκαμε πάρα πολλές θέσεις φέτος στην γενική βαθμολογία. Έρχονται νέα παιδιά στο στίβο και όσον αφορά το σωματείο μου είμαστε το πρώτο σωματείο στην Ηλεία στο στίβο. Το σωματείο μας φέτος είχε μία δεκάδα αθλητών που ήτανε πάρα πολύ καλή και κάποια από αυτά τα παιδιά ανέβηκαν μάλιστα και στο βάθρο και αυτό σίγουρα μας έχει βοηθήσει να είμαστε σε αυτό το καλό επίπεδο το οποίο είμαστε αυτή τη στιγμή. Πολύ σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση του σωματείου μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Σουηδία με την Μαργαρίτα Τσουκαλά που προκρίθηκε στον τελικό και έκανε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης θέλω να πω ότι τα σωματεία που έχουν ακαδημίες μας βοηθούν με νέα παιδιά, έτσι ώστε να εξελισσόμαστε και εμείς περισσότερο. Πρέπει ο στίβος να βοηθηθεί από την πολιτεία έτσι ώστε όλα τα παιδιά από μικρή ηλικία να ασχολούνται με αυτόν».

Γιάννης Παλαιολόγος προπονητής φυσικής αγωγής στην Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου
«Την τελευταία πενταετία έχει παρατηρηθεί μία πολύ μεγάλη άνθηση στο χώρο του στίβου. Η άνθηση αυτή έχει ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες, από τις ακαδημίες, όπου έρχονται παιδιά από 6-8 χρονών και συνεχίζει προς τα πάνω. Λοιπόν η έλευση στον αθλητισμό είναι κατακόρυφη, αν μιλάμε για μια άνθιση πάντα για τους μήνες τους καλοκαιρινούς, δηλαδή τους μήνες που ο καιρός μας το επιτρέπει. Το χειμώνα η έλευση των παιδιών πέφτει αρκετά και μένουν καθαρά τα παιδιά των αγωνιστικών κατηγοριών. Και ο λόγος είναι ότι το στάδιο στερείται χειμερινών εγκαταστάσεων. Σίγουρα οι εγκαταστάσεις στο στάδιο Πύργου είναι σε υψηλά στάνταρ, αλλά αυτό μόνο το καλοκαίρι. Το χειμώνα έχουμε πρόβλημα και για αυτό θα πρέπει ο δήμος να σταθεί πάνω σε αυτό και να βοηθήσει έτσι ώστε ακόμη και το χειμώνα να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται χωρίς πρόβλημα».

Όλη η επικαιρότητα