Αθλητισμός

Νόβακ Τζόκοβιτς: Νέα στοιχεία για τα PCR αμφισβητούν την ημερομηνία του θετικού τεστ!

Από την έρευνα του BBC προκύπτουν αμφιβολίες για την ημερομηνία του θετικού τεστ του Σέρβου τενίστα
Ακούστε το άρθρο

Τελειωμό δεν έχει η ιστορία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία η οποία οδήγησε σε απέλαση του από την χώρα και στη μη συμμετοχή του στο Australian Open.

Το BBC μ’ έρευνα του παρουσιάζει στοιχεία που γεννούν αμφιβολίες για τα τεστ του Νόλε και κυρίως για το πότε βρέθηκε θετικός.

Όλο το παιχνίδι έγινε από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο ανεμβολίαστος τενίστας υποστήριξε μετά από πίεση που του ασκήθηκε στην Αυστραλία ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου.

Πιθανό να κόλλησε στον αγώνα της Euroleague ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και στη Μπαρτσελόνα. Με την παραδοχή του θετικού τεστ και με το οποίο ο Νόλε προσπάθησε να εξασφαλίσει ιατρική εξαίρεση και ν’ αγωνιστεί χωρίς να έχει εμβολιαστεί στην Αυστραλία ξέσπασε νέο θέμα.

Ο Σέρβος εμφανίστηκε την επόμενη και μάλιστα χωρίς μάσκα σε δημόσια εκδήλωση μαζί με παιδιά ενώ όντας θετικός υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις τένις που έχει στο Βελιγράδι τον δημοσιογράφο της L’ Equipe για να πάρει το βραβείο του (κορυφαίος αθλητής στο 2021, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα).

Μετά από όλα αυτά δημοσιοποίθηκε και ένα ακόμη τεστ του Νόλε με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2022 το οποίο και υποστήριξε ότι ήταν αρνητικό.

Εδώ έρχεται η έρευνα του BBC για να αμφισβητήσει την ακρίβεια αυτών των αποτελεσμάτων που κοινοποίησε το σερβικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

djokovic_test

Όλα τα τεστ έχουν αύξοντα αριθμό. Το BBC εμφανίζει λοιπόν τους αριθμούς και προκαλεί ερωτήματα. Ο αριθμός του τεστ της 16ης Δεκεμβρίου είναι μεγαλύτερος από εκείνον του τεστ της 22ης Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα το τεστ της 16ης Δεκεμβρίου έχει αύξοντα αριθμό τον 7371999, ενώ ο αριθμός του τεστ της 22ας Δεκεμβρίου είναι ο 7320919. Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία το BBC αναφέρει ότι το εικαζόμενο θετικό αποτέλεσμα του Τζόκοβιτς θα είχε γίνει από τις 25 έως τις 28 Δεκεμβρίου και όχι τη 16η του ίδιου μήνα!

Βέβαια όπως γράφει το μέσο τα τεστ υποβλήθηκαν σε διαφοτερικά εργαστήρια προκειμένου να αναλυθούν και είναι πιθανό τα εργαστήρια να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς. Αυτό ίσως μπορεί να εξηγήσει γιατί το 1ο τεστ έχει μεγαλύτερο αριθμό από το 2ο.

Από την άλλη το BBC συγκέντρωσε αποτελέσματα δοκιμών σε 8 διαφορετικά εργαστήρια και με βάσει τα δεδομένα δεν προκύπτει ότι διαφορετικά εργαστήρια έχουν ξεχωριστές παρτίδες κωδικών επιβεβαίωσης.

Το BBC επικοινώνησε και με την ομάδα του Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά δεν έγινε κανένα σχόλιο για το θέμα από την πλευρά του αθλητή

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα