Μπάσκετ

Ντ. Καλαμπάκος: «Θα τρέξουμε τον Άρη…»

Ακούστε το άρθρο

Έχει καθιερωθεί πλέον, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ, οι ομάδες να αφιερώνουν λίγο χρόνο στα ΜΜΕ (είναι η αποκαλούμενη media day), προκειμένου οι τοπικοί δημοσιογράφοι να μπορούν να «ανακρίνουν» το τεχνικό τιμ και φυσικά τους αθλητές.

Στην πρώτη λοιπόν φετινή media day του Κόροιβου, που έγινε χθες στο κλειστό του δήμου Ήλιδας, ο Ντίνος Καλαμπάκος και οι συνεργάτες του Αλέξανδρος Βελισσαράκος και Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος (ο Νίκος Παπανικολόπουλος απουσίαζε λόγω ενός προσωπικού του θέματος), αλλά και όλοι οι αθλητές της ομάδας μίλησαν για την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς και φυσικά για την πρεμιέρα με τον Άρη, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο κλειστό Αμαλιάδας.

Και φυσικά όλοι δήλωσαν ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό και ότι ελπίζουν ο Κόροιβος να σωθεί άνετα και γρήγορα και να μην βγάλει και πάλι την …ψύχη των φιλάθλων του!

Στο σημερινό ρεπορτάζ θα δημοσιεύσουμε την δήλωση του κ. Καλαμπάκου και των συνεργατών του, καθώς και των αθλητών Τάσου Αντωνάκη και Μάρκους Πόσλει και στα επόμενα ρεπορτάζ μας θα επακολουθήσουν οι δηλώσεις των υπόλοιπων αθλητών του Κόροιβου.

Τι είπε ο Ντίνος Καλαμπάκος

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Καλαμπάκος τόνισε χαρακτηριστικά:

-Αν μπορούσατε να αλλάξετε την κλήρωση, θα την αλλάζατε;

«Να πω την αλήθεια προτιμούσα την περσινή κλήρωση, όπου είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια στην αρχή και μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε σαν προετοιμασία. Ο Άρης φυσικά είναι σε αυτή τη λογική, αλλά τα επόμενα ματς δεν είναι. Πέρυσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στις πρώτες αγωνιστικές και αυτό ήταν πιο βολικό για μία ομάδα που ξεκινάει αργά προετοιμασία και έχει 10-12 καινούργιους παίκτες. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουμε ομάδα είναι παραπάνω από των άλλων ομάδων. Οπότε, θα προτιμούσα να είχαμε πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια στην αρχή του προγράμματος. Την κλήρωσή στις την λέω «πονηρή», επειδή δεν ξέρω αν στα δύο παιχνίδια που χρειαζόμαστε να πάρουμε θα είναι έτοιμη η ομάδα. Αλλά αυτό θα το δείξει ο… Οκτώβρης…»

-Που θα κριθεί το ματς με τον Άρη;

«Νομίζω ότι στις οι ομάδες στην αρχή θα παρουσιαστούν πάρα πολύ σκληρές. Φυσικά ο στις Άρης θα είναι και έργο Γιαννάκη. Εμείς δε μπορούμε να πάμε το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε. Θα το ανοίξουμε και θα τρέξουμε. Ιδίως αυτή την εποχή, στις είναι ο τρόπος που πρέπει να παίξουμε εάν θέλουμε να έχουμε τύχη. Πάντως, είναι γεγονός ότι στις πρώτες αγωνιστικές, καμία ομάδα δεν γνωρίζει καλά την άλλη».

-Έχετε βγάλει κάποια συμπεράσματα από τα φιλικά;

«Η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε δώδεκα παιδιά μεταξύ τους, να δούμε τι συνεργασίες μπορεί να βγάλει ο ένας με τον άλλον, είναι…. Μεγάλο μπλέξιμο η προετοιμασία. Τα φιλικά μας δείχνουν πάντα ένα δείγμα, αλλά δεν πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε αμέσως, ούτε να ενθουσιαζόμαστε, όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Προμηθέα για το κύπελλο. Είμαστε στην αρχή ακόμα και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Πάντως, το στιλ παιχνιδιού θα είναι το ίδιο με πέρυσι. Είναι κάτι που μας αρέσει και αρέσει και στον κόσμο. Έχω πει ότι προτιμώ να χάσω 100-99, παρά 51-50».

-Στο ματς με τον Προμηθέα για το κύπελλο το χάσατε στην παράταση. Τι θα δώσει τη νίκη στον Κόροιβο σε άλλα παιχνίδια που θα κριθούν στον πόντο;

«Να μην είναι ο Προμηθέας αντίπαλος (γέλια)!!! Κάθε πρώτη αγωνιστική είναι δύσκολη. Κάθε πρώτη αγωνιστική είναι… η πρώτη αγωνιστική. Ότι και να γίνει δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει να περάσει λίγος χρόνος και αυτό αφορά όλες τις ομάδες, όχι μόνον εμάς. Εμείς θα προσπαθούμε να βρούμε αδυναμίες των αντιπάλων και να κρύψουμε τις δικές μας. Και σίγουρα οι δικές μας είναι περισσότερες. Πρέπει να βρούμε ένα στιλ μπάσκετ, ένα τρόπο παιχνιδιού να… μπερδευτούνε όλοι τους. Μπερδευόμαστε κι εμείς που και που… Όποιος μπερδέψει καλύτερα τον άλλον κερδίζει!».

Οι συνεργάτες του κ. Καλαμπάκου Αλέξανδρος Βελισσαράκος και Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος τόνισαν στην χθεσινή media day του Κόροιβου.

Ο Αλέξανδρος Βελισσαράκος για τον Άρη :

«Εκτός από το όνομα που έχει σαν σύλλογος ο Άρης, είναι μια ομάδα που κάνει ένα νέο ξεκίνημα πάνω σε μια φιλοσοφία ενός έμπειρου προπονητή όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Με έμπειρα παιδιά. Και ο Βασιλόπουλος και ο Αθηναίου είναι αθλητές που και τη λίγκα γνωρίζουν και δεδομένη ποιότητα έχουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ρούκι, ο Μοράν, που είναι αθλητικός ψηλός, αλλά οι υπόλοιποι περιφερειακοί δεν είναι άπειροι. Έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις. Πρόκειται για μία ομάδα που είναι πολύ σφριγηλή και στηρίζει το παιχνίδι της στην άμυνα. Έχει αμυντική συνοχή και είναι συμπαγής όταν προστατεύει το καλάθι της και με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία προσπαθεί να επεκτείνει την άμυνά της και περιφερειακά. Θεωρώ ότι θα συναντήσουμε μια πολύ σκληρή ομάδα στις επαφές, με αρκετά μεγάλα κορμιά, τα οποία θα προστατεύουν το καλάθι τους. Εμείς θέλουμε αυτά τα μεγάλα κορμιά να τα βάλουμε σε κίνηση, να τους αποσυντονίσουμε, να τους σπάσουμε τη συνοχή και την προστασία του καλαθιού και να σημαδέψουμε τις αδυναμίες τους. Μία από τις αδυναμίες τους είναι ότι είναι ευάλωτοι στις μετακινήσεις. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στη δική μας φιλοσοφία, που είναι ένας up tempo ρυθμός, με λιγότερα λάθη και με σωστό διάβασμα των αδυναμιών».

Ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος για τον Ντίκερσον :

«Ο Ντίκερσον είναι ακόμα πίσω σε φυσική κατάσταση. Είναι ένα ψηλό παιδί, με 2.17 ύψος, θα αργήσει λίγο μέχρι να μπει σε διαδικασία ενσωμάτωσης με τα άλλα παιδιά. Είναι ακόμα μυϊκά λίγο ασταθής, όμως πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο για να βοηθήσει την ομάδα».

Από τους αθλητές σήμερα δημεύουμε τις δηλώσεις των Τάσου Αντωνάκη και Μάρκους Πόσλει και στα επόμενα ρεπορτάζ μας θα επακολουθήσουν οι δηλώσεις των υπόλοιπων αθλητών του Κόροιβου.

Τάσος Αντωνάκης

«Ένα μικρό άγχος όλοι το έχουμε, είμαστε όλοι καινούργιοι στην ομάδα, μόνο δύο είμαστε από πέρσι, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ξέρουμε ότι ο Άρης είναι μια δύσκολη ομάδα, με καλούς παίκτες και προπονητή και μεγάλη ιστορία, θα τα δώσουμε όλα και ότι προκύψει. Πάμε για το καλύτερο. Μέρα με την μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Βασικός μας στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και από κει πέρα όσο ψηλότερα μπορούμε».

Μάρκους Πόσλει

«Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Άρη, προετοιμαζόμαστε πολύ καλά και έχουμε δουλέψει σκληρά κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Έχουμε μάθει πολλά και μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τα φιλικά, και είναι η ώρα να αποδείξουμε πράγματα μέσα στο παρκέ. Ο αγώνας σίγουρα είναι πολύ δύσκολος απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Όσον αφόρα την Αμαλιάδα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, κοντά στην θάλασσα και οι άνθρωποι μας έχουν αγκαλιάσει. Το κλίμα είναι πολύ καλό, ενώ από την αρχή που ήρθα στον Κόροιβο γνώριζα ότι ήταν ένα σωματείο με ιστορία, που δίνει την ευκαιρία σε αρκετούς αθλητές να αναδειχτούν και να κάνουν το παραπάνω βήμα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και γενικά το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό, κάτι θετικό για μένα που αγωνίζομαι για πρώτη φορά στην Ευρώπη».

Όλη η επικαιρότητα