Αθλητισμός

Ντάιαμοντ λιγκ, Μονακό: Κορυφαία Ευρωπαία η Στεφανίδη

Ακούστε το άρθρο

Την καλύτερη εμφάνιση από τις Ευρωπαίες που συμμετείχαν στον αγώνα, πραγματοποίησε στο ντάιαμοντ λιγκ του Μονακό, η Κατερίνα Στεφανίδη, λίγες μέρες πριν από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα από το 4.51μ το οποίο πέρασε με την πρώτη. Στη συνέχεια, χρειάστηκε τρεις προσπάθειες το 4.66μ, ύψος που πέρασαν μόνο η Νίνα Κένεντι (με την πρώτη) και η Σάντι Μόρις (με τη δεύτερη). Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στο 4.76μ όμως η Στεφανίδη δεν μπόρεσε να καταγράψει κορυφαία επίδοση για φέτος μένοντας τελικά στο 4.66μ. Στο ίδιος ύψος έμειναν και οι Νίνα Κένεντι (Αυστραλία) με τη Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) όμως είχαν καλύτερες προσπάθειες και κατετάγησαν πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα.

Στην 4η θέση η Ρομπέρτα Μπρούνι που θα είναι παρούσα στο Μόναχο. Η Ιταλιδα πέρασε με τη 2η το 4.51μ όμως το 4.66μ αποδείχθηκε αξεπέραστο για την ίδια που έχει φετινό και ατομικό, 4.71μ.

Σε κακή μέρα η Τίνα Σούτεγ (Σλοβενία) βασική αντίπαλη της Στεφανίδη. Πέρασε με τη δεύτερη το 4.36μ και απέτυχε στο 4.51μ. Το ίδιο και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό Αντζέλικα Μόζερ (ίδιες προπάθειες), ενώ ακυρώθηκε η Μαργκότ Σεβριέ που έχει φετινό 4.70μ και απέτυχε στο 4.36μ.

πηγή:sportsfeed

Όλη η επικαιρότητα