Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Απαιτείται πολλή δουλειά στην Αθήνα για συμφωνία

Ακούστε το άρθρο

Για να σχεδιαστούν λεπτομερώς οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της φορολογίας, των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, απαιτείται «πολλή δουλειά» σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα δηλώνει ο Γ.Ντάισελμπλουμ, προσγειώνοντας τις κυβερνητικές προσδοκίες για άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, επανέλαβε πως δεν υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη αυτή τη στιγμή, καθώς η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Προειδοποίησε δε πως, προκειμένου να σχεδιαστούν λεπτομερώς οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της φορολογίας, των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, απαιτείται «πολλή δουλειά» σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα, λέει ότι η Αθήνα θα αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο και στη συνέχεια θα τα συζητήσει με τους θεσμούς. Όπως είπε, εναπόκειται πρώτα στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο και στη συνέχεια να συζητήσει με τους θεσμούς το πακέτο των θετικών μέτρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα