Lifestyle

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Εγινα αλκοολικός για να αντέξω μετά τον «Χάρι Πότερ»

Ακούστε το άρθρο

Πολύ πριν από την ενηλικίωσή του, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ήταν ήδη πλούσιος και διάσημος. Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών «Χάρι Πότερ» δυσκολεύτηκε να συνηθίσει τη δόξα και το χρήμα και όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, κατέφευγε στο αλκοόλ.

Για το πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπισε μίλησε ο κινηματογραφικός γνωστός ως «Χάρι Πότερ», Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Off Camera» με τον Σαμ Τζόνς, ο 29χρονος Ντάνιελ Ράντκλιφ αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πώς είχε προβλήματα με το αλκοόλ στην αρχή της καριέρας του. Ο ίδιος έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών ωστόσο, όπως είπε ήταν δύσκολο να διαχειριστεί τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε με αποτέλεσμα να το ρίξει στο ποτό.

«Ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεχάσεις ότι σε παρακολουθούν είναι να μεθύσεις»

«Η δημοσιότητα ήταν κάτι που συνειδητοποίησα προς τα τέλη της εφηβείας μου. Πήγαινα σε μέρη για πρώτη φορά και ένιωθα ότι με παρακολουθούν. Για να ξεπεράσω το ότι με παρακολουθούν… έπινα! Όμως όταν μεθούσα, συνειδητοποιούσα ότι με κοιτάζουν ακόμη περισσότερο, οπότε τότε σκεφτόμουν ότι πρέπει να πιω και άλλο προκειμένου να τους αγνοήσω! Το να έρθεις αντιμέτωπος με τα φυσιολογικά συναισθήματα, μπορεί να είναι κάτι πολύ δύσκολο για ένα νεαρό αστέρι…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Ο Ράντκλιφ, πρόσθεσε ότι μέρος της πίεσης που ένιωθε ήταν η προσδοκία ότι θα έπρεπε να είναι διαρκώς χαρούμενος: «Έχεις μια υπέροχη δουλειά, είσαι πλούσιος, δεν έχεις το δικαίωμα να μην είσαι ενθουσιασμένος όλη την ώρα. Αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι αν νιώθεις κάτι ανθρώπινο, όπως η λύπη, σημαίνει ότι κάτι κάνεις λάθος» σημείωσε συγκεκριμένα.

Η μάχη με το αλκοόλ

Προκειμένου να αφήσει πίσω του το αλκοόλ, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ χρειάστηκε μερικά χρόνια και αρκετές προσπάθειες. Φίλοι του τον βοήθησαν, αλλά τελικά- λέει- ήταν ο ίδιος που έπρεπε να πάρει την απόφαση. «Ήμουν απίστευτα τυχερός με τους ανθρώπους που είχα γύρω μου σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μου. Συνάντησα ανθρώπους- κλειδιά, κάποιοι από αυτούς ηθοποιοί, που μου έδωσαν σπουδαίες συμβουλές και ενδιαφέρονταν πραγματικά για εμένα. Τελικά, ήταν δική μου απόφαση. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα “αυτό πιθανότατα δεν είναι καλό”», κατέληξε ο ηθοποιός.

via

Όλη η επικαιρότητα