Αθλητισμός

Ντεμπούτο Καραχάλιου με πορτογαλική σημαία σε μεγάλη διοργάνωση

Ακούστε το άρθρο

Στη Μαγιόρκα θα φιλοξενηθεί και φετός το 51ο τρόπαιο της πριγκίπισσας Σοφίας, με τη συμμετοχή των κορυφαίων ιστιοπλόων του κόσμου και τη Βασιλεία Καραχάλιου να κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση υπό την πορτογαλική σημαία.

Η ρεγκάτα ξεκινά την 1η Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 του ιδίου μήνα. Η Βασιλεία Καραχάλιου που ήταν 9η με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2021 (Τόκιο) θα αγωνιστεί με την πορτογαλική σημαία στα ράντιαλ (ILCA6) όπως φαίνεται και από τη δήλωση συμμετοχής. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Ελληνίδας ιστιοπλόου σε μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της Πορτογαλίας.

Από ελληνικής πλευράς στα ράνταλ (ILCA6) θα αγωνιστεί η Μαρία Βλάχου. Στην ανδρική κατηγορία (λέιζερ) έχουν δηλωθεί πέντε Έλληνες ιστιοπλόοι. Ο Αντώνης Μπουγιούρης, ο Πάτροκλος Τσαραμυρσής, ο Τάσος Παναγιωτίδης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Παπαδάκος.

Στα 470 που είναι πλέον μεικτή η Ολυμπιακή κατηγορία, έχουν δηλωθεί δύο ελληνικά πληρώματα. Οι Μελίνα Παππά – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος και οι Βασίλης Παπουτσογλου – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.
Ο Παύλος Καγιαλής με τον Γιάννη Ορφανό και ο Παναγιώης Καμπουρίδης με τον Στέλιο Νούτσο θα αγωνιστούν στα 49er.

Στα iqfoil που αντικατέστησαν στα RSX στην Ολυμπιακή κατηγορία της ιστιοσανίδας, δηλώθηκε στους άνδρες ο Λεωνίδας Τσορτανίδης και στις γυναίκες η Δανάη Ποντίφιξ.
Διπλή ελληνική συμμετοχής υπάρχει και στα Νάκρα17 (μεικτά πληρώματα). Οι Ιορδάνης Πασχαλίδης – Μυρτώ Παπαδοπούλου και Αλεσάντρο Στότσο – Μαρία Βογιατζοπούλου θα αγωνιστούν με την ελληνική σημαία.

πηγή:sportsfeed

Όλη η επικαιρότητα