Εκλογές Εκλογικά Νέα

Ντίνα Νικολάκου: «Στην τελική ευθεία η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου»

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και Ανταγωνιστικό Διάλογο, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δημιουργεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα» δήλωσε η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και σημείωσε «είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται από Οικονομική Επιτροπή στη χώρα η διενέργεια διαγωνισμού στη χώρα με ΣΔΙΤ για την κατασκευή μαρίνας».

«Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε Περιφερειάρχη τον κ. Πέτρο Τατούλη και ανήκουμε σε μια παράταξη της πλειοψηφίας που ανοίγει νέους δρόμους στη χώρα και δημιουργούν νέα μοντέλα ανάπτυξης. Για να προχωρήσουμε μπροστά τέτοιες αντιλήψεις και τέτοια διορατικότητα χρειαζόμαστε» τόνισε ακόμη κατά τη συνεδρίαση η κα Νικολάκου.

Το έργο υπερψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας κ.κ. Γεώργιο Μπακούρη, αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Γεώργιο Πετρίτση, Ιωάννη Μπουκουβάλα, Ιωάννη Σαρρή, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Πελοποννήσου και της χώρας βρίσκει το δρόμο της υλοποίησης, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Η κα Νικολάκου επέκρινε επίσης την προσπάθεια ορισμένων για διακοπή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην ληφθεί απόφαση για το έργο και έκανε λόγο για απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, με δεδομένο ότι από το Μάρτιο του 2019 έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επέκρινε επίσης τη στάση των κ.κ. Γόντικα, Πατσαρίνου και Γκανά οι οποίοι για ακόμα μια φορά επέλεξαν  την πολιτική φυγή.

Όλη η επικαιρότητα