Μπάσκετ

Ντίνος Καλαμπάκος: Ο Κόροιβος θα τα καταφέρει και φέτος

Ακούστε το άρθρο

Και φέτος ο μεγάλος στόχος του Κόροιβου είναι να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, να συνεχίσει να παίζει καλό μπάσκετ και να κάνει όλους τους Ηλείους φιλάθλους υπερήφανους.

Παρότι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες στην πρώτη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Κόροιβου, ο Ντίνος Καλαμπάκος, η ομάδα της Ηλείας έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, υπάρχει η θέληση, η αγωνιστική πορεία να είναι ακόμη καλύτερη σε σχέση με πέρσι, δηλαδή η ομάδα να εξασφαλίσει την παραμονή πιο νωρίς, από την τελευταία αγωνιστική.

Στις δηλώσεις του, που ήταν γεμάτες με … ευφυείς ατάκες, ο Ντίνος Καλαμπάκος ανέφερε ότι ο Εβαρίστ Σονγκάνια θα είναι έως την Κυριακή στην Ελλάδα (έχει κάποιο μικρό πρόβλημα με την βίζα), ενώ ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί ο έκτος και τελευταίος ξένος της ηλειακής ομάδας.

«Θα τον παραγγείλουμε σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ακόμη ότι η ομάδα περιμένει και την απόκτηση του Σκουλίδα, ενώ πριν από τον αγώνα κυπέλου με τον Προμηθέα Πατρών στον Πύργο, ίσως να δοθούν 2-3 φιλικά, όπου έχει γίνει πρόταση στην Λευκάδα.

Γενικά στην χθεσινή συνάντηση μας ο κ. Καλαμπάκος μίλησε για όλα, όπως για τους λόγους που τον οδήγησαν να παραμείνει στον Κόροιβο και υποσχέθηκε μια ομάδα που θα παίζει καλό μπάσκετ και θα κερδίσει και πάλι την αγάπη του φίλαθλου κοινού.

Πέρα από τον κ. Καλαμπάκο μίλησαν και οι παίκτες της ομάδας Γιάννης Σαχπατζίδης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς και Τζαχί Κάρσον. Ποιο αναλυτικά οι δηλώσεις των Ηλείων :

Ντίνος Καλαμπάκος

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο :

«Καταρχήν καλή αγωνιστική περίοδο προς όλους μας με υγεία. Να έχουμε την ίδια συμπαράσταση και αγάπη και από τους δημοσιογράφους και από τον κόσμο, και θεωρώ ότι δεν μπορεί στις προσδοκίες της ομάδας να είναι κάτι άλλο από την σωτηρία. Στο ίδιο έργο θεατές. Ελπίζω να το κάνουμε λιγότερο αγχωτικά, απ’ ότι το κάναμε πέρσι, όπου φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική. Γνωρίζεται τι εστί Κόροιβος, τι λεφτά έχουμε, τι μπορούμε να πάρουμε. Ονειρευόμαστε ότι από κάποια παιδιά μπορούμε να πάρουμε αυτό που φανταζόμαστε, γιατί αν πάρεις κάποιον με 2 ευρώ, δεν έχεις την απαίτηση να παίζει για 10. Ελπίζω ότι οι επιλογές που κάναμε είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και ελπίζω όλο το staff το προπονητικό να πετύχαμε στις επιλογές μας. Στην λογική ότι 6 ξένους δεν πετυχαίνει ούτε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Έχουμε πάρει ήδη 5 παιδιά και εδώ είναι οι 4, ενώ ο πέμπτος λόγω βίζας καθυστερεί, αφού είναι από το μαγευτικό Κονγκό και δεν μπορεί να έρθει γρήγορα, αφού υπάρχει μια διαδικασία με την βίζα. Μάλλον την Κυριακή θα είναι εδώ. Μας χαροποιεί ότι έχει διάθεση να είναι γρήγορα κοντά μας, μιας και άφησε την εθνική του για να έρθει στην Ελλάδα».

Για το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την παραμονή :

«Επειδή δεν έχουν κλείσει όλα τα ρόστερ και δεν ξέρουμε βασικά ποιες ομάδες έχουν ανέβει, περιμένουμε να δούμε ποια ομάδα θα ανέβει (ο Πανιώνιος ή ο Ηρακλής), για να δούμε πόσο ενισχύθηκαν και φυσικά περιμένουμε να δούμε πόσο ενισχύθηκαν και οι ομάδες που είναι κοντά στο μπάτζετ το δικό μας. Απ’ ότι βλέπουμε είναι μόνο τα Τρίκαλα. Θα δούμε. Ξέρεται κάποιες φορές λέμε κάποιους ότι δύσκολα θα σωθούν, αλλά κάποιος άλλος γίνεται μάρτυρας, όπως έγινε πέρσι ο Απόλλωνας. Θα δούμε. Κάποιες εκπλήξεις γίνονται. Νομίζω ότι όπως και πέρσι φέτος η σωτηρία θα κριθεί στις 8 νίκες. Ακόμη είναι νωρίς, θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις μεταγραφές :

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε παραγγείλει! Έχουμε τρία παιδιά στο νου μας, αυτές τις μέρες προσπαθήσαμε να δούμε τους ξένους που έχουμε, δηλαδή τι μπορούν να μας δώσουν και τώρα θέλουμε να τους συμπληρώσουμε».

Για τους λόγους που έμεινε στον Κόροιβο :

«Το πρώτο είναι ότι το θέλαμε και οι δυο. Το δεύτερο ήταν ότι πέρασα πολύ καλά εδώ. Νομίζω ότι είμαι συμπαθής στον κόσμο, εγώ αγάπησα πάρα πολύ και την πόλη και τον κόσμο, δεν είχα λόγο σοβαρό για να φύγω. Εφόσον ήμασταν και οι δυο σύμφωνοι πιστεύω ότι έγινε αυτό, που έπρεπε να γίνει».

Για την προετοιμασία πριν τον αγώνα κυπέλλου :

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ θα ξέρουμε αν θα κάνουμε δυο φιλικά με την Λευκάδα, στις 12 και 13 του μήνα. Είναι δύσκολο να βρεις ομάδες, μιας και ξεκινά και η Β’ Εθνική. Για να μην πάμε στο κύπελλο και κουτουλάμε μεταξύ μας, πέρσι ήμασταν τυχεροί γιατί λόγω φιλικών και κυπέλλου είχαμε αρκετούς αγώνες πριν μπούμε στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλούς αγώνες. Θέλουμε να δώσουμε δυο φιλικά με την Λευκάδα και μετά αν βρούμε άλλο ένα, για να μην πάμε χωρίς αγώνα στον αγώνα κυπέλλου με τον Προμηθέα. Θα κουτουλάμε μετά και θα θέλουμε γιατρό για ράμματα! Ξέρεται ότι θέλουμε τον Σκουλίδα, αλλά έχουμε μια εμπλοκή με την ΑΕΚ, δεν έχει έρθει ο 6ος ξένος, δεν έχει έρθει ο 5ος ξένος που έχουμε πάρει, θέλουμε χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Δυστυχώς είμαστε λίγο πιο πίσω από πέρσι, όπου ήμασταν έτοιμοι. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την άλλη Τρίτη ή Τετάρτη θα είμαστε όλοι μαζί».

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Κόροιβου που με εμπιστεύτηκε για τη φετινή χρονιά, βρισκόμουν στην ομάδα του Δούκα τα τελευταία χρόνια, στην Α2 Κατηγορία, είναι για μένα λοιπόν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου ο Κόροιβος, είναι ένα όνειρο που θέλω να εκπληρώσω χρόνια, και μέσα από την προπόνηση που έχω κάνει, ήρθα εδώ και πιστεύω ότι έκανα ένα βήμα παραπάνω. Υγεία να έχουμε, καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα παιδιά. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να έχουμε μια αξιόλογη πορεία όπως τα τελευταία χρόνια. Και μέσα από την σκληρή δουλειά που έχουμε μέσα στο γήπεδο, πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Γιάννης Σαχπατζίδης

«Είναι η δεύτερη χρονιά μου στον Κόροιβο, για να είμαι εδώ σίγουρα κάτι καλό γίνεται στην ομάδα. Καταρχήν να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα, και ενωμένοι όπως πέρσι πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Το βασικό είναι σκληρή δουλειά. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο, με πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και βασικό στόχο την παραμονή. Από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει».

Τζαχί Κάρσον

«Ο λόγος που ήρθα είναι ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει υψηλό επίπεδο και χάρις στην σκληρή δουλειά που θα κάνει η ομάδα πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά.

Ξέρω ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, ενώ γνωρίζω πολύ καλά τον Μάικλ Τζέιμς που έπαιζε στον Παναθηναϊκό και είναι φίλος μου. Ξέρω ότι θα υπάρξει πολύ ψηλό επίπεδο, όσον αφορά τον ανταγωνισμό, αλλά αυτό είναι καλό αφού στόχος μου είναι να βελτιώνομαι. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την ομάδα είναι πολύ θετικές, με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, και έχω βρει ένα πολύ καλό κλίμα, και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και θα παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Και από μένα προσωπικά να περιμένετε μεγάλη προσπάθεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου και αρκετά καρφώματα».

Όλη η επικαιρότητα