Ποδόσφαιρο

Ντίνος Παναγιωτακόπουλος: Κρέστενα και Λαντζόι τα φαβορί για άνοδο στη Γ΄ εθνική

Ακούστε το άρθρο

Επτά αγωνιστικές έχουμε  διανύσει έως τώρα στην Α1 κατηγορία, και για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος, στην κορυφή της βαθμολογίας, φιγουράρουν τρείς ομάδες! Κάτι βέβαια ασυνήθιστο για τα Ηλειακά ποδοσφαιρικά δρώμενα!

Έτσι λοιπόν σήμερα με αφορμή αυτό το γεγονός, η Πατρίς – Σπορ, φιλοξενεί τον πρώην τεχνικό του Ξενοφώντα Κρεστένων και γνώστη της κατηγορίας, Ντίνο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος με το έμπειρο μάτι του, σκιαγραφεί τις ομάδες.

Πως βλέπεις έως τώρα την Α1 , και τι βλέπεις για τη συνέχεια;
«Το φετινό πρωτάθλημα της Α1, λόγω του ότι θα πέσουν… πολλές ομάδες(ακούγεται για 6), είναι πολύ ανταγωνιστικό από το ξεκίνημα, και θα σας έλεγα ότι έτσι θα πορευτούμε έως το φινάλε! Και φυσικά θα εξελιχθεί σε πρωτάθλημα δυο «ταχυτήτων»! Όπου 5 – 6 ομάδες(Κρέστενα, Λαντζόι, Σαβάλια, Αλφειός, Ζαχάρω και Μακρίσια), θα διεκδικούν είσοδο στα πλει – οφ ανόδου, και οι υπόλοιπες την αποφυγή του υποβιβασμού, άλλες περισσότερο, και άλλες λιγότερο! Θεωρώντας βέβαια το ζευγάρι , Κρέστενα – Λαντζόι, ως το φαβορί για τον τελικό των πλει – οφ ανόδου, με την Κρέστενα λόγω εμπειρίας να είναι το φαβορί, εκτός και ο Ενιπέας Λατζοίου, ενισχυθεί κι άλλο τον Γενάρη»!

Ποια ομάδα θεωρείς ευχάριστη έκπληξη και ποια δυσάρεστη;
«Σίγουρα ο Ολυμπιακός  Σαβαλίων, με εξαίρεση το άτυχο αποτέλεσμα με τον Αίαντα Γαστουνης, το περασμένο Σάββατο. Έχει έμπειρους παίκτες και σίγουρα θα είναι στην τετράδα! Όμως καλές εντυπώσεις αφήνουν έως τώρα, ο Ηλειακός Λεχαινών και ο ΑΠΟ Κουρτεσίου!  Αρνητικές όμως εκπλήξεις έως τώρα,  είναι η Προοδευτική Μανωλάδας και ο Αίας Γαστούνης! Ιδίως την πρώτη την περίμενα πολύ καλύτερη! Όσο για τον ιστορικό Αίαντα Γαστούνης, νομίζω πως με τις μεταγραφές που έκανε τελευταία, θα βρει το δρόμο του γρήγορα, και θα πάει καλά»!

Μια πρόβλεψη  για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν;
« Βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική, και θα σας έλεγα πως είναι πολύ νωρίς για τέτοιες προβλέψεις! Με εξαίρεση βέβαια τον Κένταυρο Μαγούλας και την Α.Ε. Πηνείας, που φέτος δεν μπορεί με 6 ομάδες να πέφτουν, να  επαναλάβει το περσινό θαύμα!  Από εκεί και πέρα όπως προανέφερα θα γίνει «μάχη», και όποια ομάδα από τις λεγόμενες «μικρό – μεσαίες» έχει διάρκεια , και ιδίως πάρει  βαθμούς από τους λεγόμενους «μεγάλους», θα μείνει στην Α1.  Με λίγα λόγια για να μείνεις… χρειάζεται πρωταθλητισμός !».

Κλείνοντας κ. Παναγιωτακόπουλε, ποιο το δικό σας ποδοσφαιρικό μέλλον;
«Όπως γνωρίζεται μπορεί να έφυγα από τον Ξενοφώντα, όμως δεν έφυγα και από το χώρο του ποδοσφαίρου! Απεναντίας θα έλεγα, καθώς παρακολουθώ  όλα τα τεκταινόμενα του Ηλειακού Ποδοσφαίρου και ιδίως της Α1 κατηγορίας, περιμένοντας μια καλή πρόταση, και την ευκαιρία που αξίζει για να επιστρέψω σε κάποιο πάγκο, αναβαθμισμένος και αρκετά ανανεωμένος! Εύχομαι με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, καλή πορεία σε όλες τις ομάδες, χωρίς βία και τραυματισμούς  στους αγωνιστικούς χώρους, για το καλό του Ηλειακού Ποδοσφαίρου, που όλοι αγαπάμε και παλεύουμε από παιδιά!».

Όλη η επικαιρότητα