Ντόρα Μπακογιάννη: Στόχος της ΝΔ η ισχυρή αυτοδυναμία

Share

Για την ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τη σύντομη «ζωή» της Βουλής, αλλά και την εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης, λέγοντας ότι ήταν μεγάλη η ικανοποίηση στο κόμμα για το ποσοστό, σημειώνοντας ότι κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού.

«Είναι ικανοποίηση για εμάς που πήραμε την εμπιστοσύνη του λαού, σε αυτά τα ποσοστά και ειδικά στις λαϊκές συνοικίες, στους νέους και σε περιοχές που ήταν η αδυναμία της ΝΔ» τόνισε.

Όσο για τις επόμενες εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη στο μήνυμά της. «Η κάλπη είναι άδεια και η ΝΔ είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί γιατί η αυτοδυναμία δεν είναι δεδομένη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξαναπαρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την κάλπη της 25ης Ιουνίου, η κυρία Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη. Στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι να συγκεντρώσει αντίστοιχα ποσοστά, που θα της δώσουν μια ισχυρή αυτοδυναμία.

«Το κόμμα της αντιπολίτευσης έχασε κάθε επαφή του με την κοινωνία»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας πως η ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και την παρουσίαζε εντελές διαφορετικά από τη πραγματικότητα.

«Πιστεύω πως αυτές οι εκλογές είχαν βασικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι πως όλες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η ψήφος ήταν θετική προς τη ΝΔ. Αυτό έχει πολύ σημασία για τον τρόπο που ωρίμασε η κοινωνία. Όσον αφορά την διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, φάνηκε πως αυτά τα 4 χρόνια το κόμμα της αντιπολίτευσης έχασε κάθε επαφή του με την κοινωνία. Παρουσίαζε μία Ελλάδα κατεστραμμένη. Αυτή δεν ήταν η Ελλάδα που ζούσαν οι Έλληνες γιατί έβλεπαν να αυξάνονται οι μισθοί, και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρούσε αυτά που έλεγε. Εγώ κυκλοφορούσα και έλεγα μα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα αποτελέσματα. Η αίσθησή μου είναι πως δεν να δούμε μεγάλες αλλαγές στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

«Ο Κιλιντζντάρογλου ήταν ο πιο αδύναμος αντίπαλος»

Αναφορικά με τος εκλογές στην Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως εκείνη είχε προβλέψει πως ο Ερντογάν θα κερδίσει.

«Κέρδισε γιατί έχει δημιουργήσει ένα πολύ γερό σύστημα, γιατί είχει μιλήσει στο συναίσθημα αλλά κυρίως γιατί η αντιπολίτευση ήταν εφτά ετερόκλητα στοιχεία, μαζεμένα με έναν μόνο στόχο: πώς να ρίξουν τον Ερντογάν. Αυτό δεν είναι επαρκές για τον λαό. Ο λαός θέλει την προοπτική του τι θα κάνει μετά. Ο Κιλιντζντάρογλου ήταν ο πιο αδύναμος αντίπαλος και το κατάλαβε ο λαός. Θέλω να ελπίζω πως θα συνεχίσει τη συμπεριφορά του γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία παραβίαση. Ο Ερντογάν θα χρειαστεί τη βοήθεια της Δύσης, που δεν είναι εύκολο» κατέληξε σύμφωνα με το in.gr.