Ελλάδα

«Ντου» του Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ για την απόλυση εγκύου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Xθες καταγράφηκε ακόμα μία καταδρομική ενέργειά τους, αυτή τη φορά με στόχο τα κεντρικά γραφεία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση.

https://www.youtube.com/watch?v=nql9Gq1wXrY&feature=youtu.be

Αιτία στάθηκε η καταγγελία για απόλυση εγκύου εργαζομένης. Ο Ρουβίκωνας έδρασε για ακόμα μία φορά την «αγαπημένη» του ημέρα, την Τετάρτη, μπαίνοντας στο κτίριο της εταιρίας και αναζητώντας τους υπεύθυνους για εξηγήσεις. Σε κείμενό τους που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δηλώνουν: «Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου… Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ’ αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε “θα δούμε” αν έχει δουλειά.
Αυτές οι πρακτικές δεν είναι κάποιου είδους τερατογένεση της κρίσης. Είναι η ιστορική εξέλιξη των πρακτικών που συστηματικά θέτουν την εγκυμοσύνη σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης ημιπαρανομίας, όσον αφορά την αγορά εργασίας τουλάχιστον».

O «Ρουβίκωνας» διοργανώνει εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο για την παρουσίαση της πολιτικής του ταυτότητας.

Ο «Ρουβίκωνας» φαίνεται ότι σταδιακά θέλει να αποκτήσει χαρακτηριστικά πολιτικού φορέα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά γράφει σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «θέλουμε να σπάσει επιτέλους η ‘κατάρα’ των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών». Ίσως δεν είναι τυχαία και η πρόσφατη νυχτερινή «περιπολία» των μελών της ομάδας στο Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας, όπου ροπαλοφόροι νεαροί έψαχναν για παιδεραστές και ναρκέμπορους. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έμοιαζε με τις υπόλοιπες καταδρομικές επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» και σίγουρα είχε πιο έντονο επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα