Οικονομία

Ντράγκι: Πρόωρα τα περί ένταξης της Ελλάδας στο QE – Υπάρχει σοβαρή πρόοδος

Για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τουλάχιστον, έδειξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι όταν ρωτήθηκε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE): Η συζήτηση για αυτό είναι «πρόωρη», είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε, για την έξοδο στις αγορές, πως είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και πως, σε κάθε περίπτωση, συντελείται «σοβαρή πρόοδος».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε για την ελληνική έξοδο στις αγορές και επιπλέον, σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εάν η ΕΚΤ θεωρεί πως πλησιάζει η ένταξη των ελληνικών ομολόγων.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση» ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι «απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης το πότε» θα αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές.

Ωστόσο, η υλοποίηση των όρων της τρίτης αξιολόγησης είναι «κρίσιμη».

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι έχει ακούσει, σχετικά με την έξοδο, τις επιφυλάξεις από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος. «Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, συντελείται σοβαρή πρόοδος» είπε.

Όσον αφορά την ένταξη στο QE, ο Ντράγκι κατέληξε στο ότι «η συζήτηση για αυτό είναι πρόωρη».

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ – η ερώτηση για την Ελλάδα στο 28:14:

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα