Ελλάδα

O Δημήτρης Κούκλατζης επιστρέφει σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ορεστιάδα

Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ορεστιάδα, μαζί με τους γονείς του Νίκο και Σοφία, 11 ημέρες μετά τον γυρισμό του στην Ελλάδα και 6 μήνες απ’ την σύλληψη του στις Καστανιές την 1η Μαρτίου απ’ τους Τούρκους, ο Δημήτρης Κούκλατζης.

Ο Εβρίτης Λοχίας ΕΠΟΠ, που μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη βρισκόταν σε περίπολο στο χερσαίο κομμάτι των ελληνοτουρκικών συνόρων και συνελήφθησαν απ΄τους Τούρκους στην περιοχή των Καστανεών, έμεινε 167 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Για τον ίδιο και φυσικά τους γονείς του, το χρονικό αυτό διάστημα ήταν ένας τεράστιος “γολγοθάς”, που τελείωσε στις 14 Αυγούστου, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, όταν και αποφασίστηκε η αποφυλάκιση τους.

Τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και συνοδευόμενοι από το αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΣ, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά πάνω απ’ όλα οι γονείς τους. Ο Νίκος και η Σοφία Κούκλατζη έσφιξαν στην αγκαλιά το παλικάρι τους, έκλαψαν από χαρά και ικανοποίηση που αυτή η φοβερή περιπέτεια και δοκιμασία έλαβε τέλος.

Ο Δημήτρης αποφάσισε να μην επιστρέψει αμέσως στην Ορεστιάδα, αλλά παρέμεινε μαζί με τους γονείς του στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου μένει οικογενειακώς η αδερφή του, που λίγες μέρες πριν την αποφυλάκιση έφερε στον κόσμο το ανηψάκι του. Αν και ο Άγγελος Μητρετώδης γύρισε αμέσαως στην Καστοριά, ο Δημήτρης Κούκλατζης επιστρέφει σήμερα στην Ορεστιάδα. Άλλωστε τελειώνει και η άδεια που του δόθηκε από την υπηρεσία του για να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί και πρέπει να ξαναπαρουσιαστεί στην στρατιωτική μονάδα που θα συνεχίσει να υπηρετεί.

Σύμφωνα με το evros-news  σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Κούκλατζης θα επιστρέψει σήμερα μαζί με τους γονείς του στην Ορεστιάδα. Η ώρα δεν έγινε γνωστή, ούτε αν έχει οργανωθεί κάποια υποδοχή από τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη. Κάποιοι στενοί συγγενείς της οικογένειας αλλά και οι “κολλητοί” φίλοι του Εβρίτη στρατιωτικού σίγουρα το γνώριζαν, αλλά απέφυγαν να το δημοσιοποιήσουν.

Σίγουρα πάντως το σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη θα δεχθεί πολλές επισκέψεις, αφού συγγενείς, γνωστοί φίλοι και προφανώς θεσμικοί της πόλης και του νομού, θα θελήσουν να περάσουν από εκεί, να δουν τον Δημήτρη μετά την απουσία του για 6 μήνες και να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους ή να του σφίξουν το χέρι.

ΠΗΓΗ: onalert

Όλη η επικαιρότητα