Αθλητισμός

O εμβληματικός Πυργιώτης Γιώργος Καραγκούνης και το συγκινητικό μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών

Ακούστε το άρθρο

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας εις βάρος των Γυναικών, η FIFA, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Organization (WHO), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Διακοινοβουλευτική Ομάδα για τον Αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία εκστρατεία ενημέρωσης για την ενδοοικογενειακή βία και την εξάλειψη της βίας εις βάρος γυναικών και παιδιών.

Σε συνέχεια της εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι, η ανανεωμένη καμπάνια #SafeHome είναι μια κοινή προσπάθεια επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας εις βάρος των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.
Η κοινή αυτή προσπάθεια λαμβάνει χώρα την ώρα που η πανδημία του COVID-19 συνεχίζει να πλήττει λαούς σε όλον τον κόσμο και τα μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού τίθενται εκ νέου σε ισχύ σε πολλές χώρες, εκθέτοντας γυναίκες και παιδιά που βιώνουν τη βία σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική
η Στρατηγική της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των θυμάτων (2020- 2025) που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Η εκστρατεία στοχεύει στο ευρύ κοινό και τους φορείς λήψης αποφάσεων (συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων) με σκοπό, όχι μόνο την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους, αλλά και την ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν
να αποτραπούν οι κίνδυνοι αυτοί.

Η εκστρατεία ενημέρωσης με το βίντεο παρουσιάζει 19 παλαιούς και νυν ποδοσφαιριστές– Αlvaro Arbeloa, Rosana Augusto, Vitor Baia, Khalilou Fadiga, Tomasz Frankowski, Matthias Ginter, David James, Andrzej Juskowiak, Giorgos Karagounis, Annike Krahn, Marco Materazzi, Milagros Menendez, Noemi Pascotto, Graham Potter, Mikaël Silvestre, Kelly Smith, Oliver Torres, Clementine Toure και Theodoros Zagorakis – που προσέφεραν την υποστήριξή τους στην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος. Επίσης, δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Από την πλευρά του, ο εμβληματικός Πυργιώτης αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης τόνισε:

«Γειά σας, ονομάζομαι Γιώργος Καραγκούνης και πιστεύω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε ένα ασφαλές σπίτι. Εάν κινδυνεύετε από πράξεις βίας στο σπίτι σας, μην κατηγορείται τον εαυτό σας. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε βοήθεια και προστασία. Φτιάξτε ένα σχέδιο ανάγκης για εσάς και τα παιδιά σας.. Εντοπίστε έναν φίλο, γείτονα, συγγενή ή κάποιο καταφύγιο όπου μπορείτε να πάτε. Σχεδιάστε τον τρόπο για να φτάσετε εκεί, έχετε πάντα έτοιμα τα απαραίτητα αντικείμενα που ίσως χρειαστεί να πάρετε μαζί σας. Παρακαλώ, αν είναι ασφαλές προωθήστε αυτό το μήνυμα σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε κίνδυνο. Να θυμάστε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν σε ένα ασφαλές σπίτι!».

Όλη η επικαιρότητα