Categories: Ελλάδα

Ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα παιδιά στο αυτοκίνητο επεδίωξε να προκαλέσει έκρηξη

Share

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με τον απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας που το βράδυ της Κυριακής κλειδώθηκε στο αυτοκίνητό του με τα δύο ανήλικα παιδιά του και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου.

Όπως πληροφορείται το kathimerini.gr, ο 62χρονος ελέγχεται πλέον και για το αδίκημα της απόπειρας έκρηξης καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., επεδίωξε την ανάφλεξη του διαρρέοντος, εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, υγραερίου. Δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως ο δράστης επιχείρησε να προκαλέσει έκρηξη χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με το thestival, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο εντόπισαν τον άνδρα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει χάπια και έτσι δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει αναπτήρα.

Όσον αφορά στα δύο παιδιά, παραμένουν νοσηλευόμενα στην Α’ Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω έλεγχο και σε καλή γενική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Μελισσοχωρίου. Μετά από κλήση της μητέρας των δύο παιδιών για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, αστυνομικοί προσέτρεξαν στο σημείο και εντόπισαν τον 62χρονο και τα δύο ανήλικα παιδιά να βρίσκονται κλειδωμένοι μέσα στο όχημα, από το οποίο προερχόταν έντονη οσμή υγραερίου.

Οι αστυνομικοί έσπασαν το παρμπρίζ, απασφάλισαν τις πόρτες, απεγκλώβισαν τα τρία άτομα που βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ασφάλισαν τη φιάλη.

Παράλληλα σε έρευνα του οχήματος διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη.

«Είχε επιχειρήσει να πνίξει την μητέρα»

Την ίδια ώρα, η θεία της 47χρονης μητέρας των παιδιών, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως ο 62χρονος είναι βίαιος και επιθετικός άνθρωπος, προσθέτοντας πως στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να πνίξει την 47χρονη.

«Μία βραδιά πήγε να την πνίξει και κάλεσε την αστυνομία. Πήραν διαζύγιο. Αυτός μετά τις έδινε 600 ευρώ για τα παιδιά αλλά η κοπέλα δούλευε, έτρεχε, καθάριζε σπίτια, φρόντιζε παππούδες και γιαγιάδες. Δεν μπορούσε να ζήσει με τα παιδιά με 600 ευρώ» τόνισε στο Star.

Το χρονικό

Ο 62χρονος, ο οποίος είναι σε διάσταση με τη 47χρονη, είχε πάρει τα παιδιά του για την Κυριακή (19/3).

Όταν η μητέρα έφτασε στο σημείο προκειμένου να τα παραλάβει, διαπίστωσε πως ο 62χρονος είχε κλειστεί μέσα στο όχημα μαζί με τα μικρά παιδιά και είχε ανοίξει μία φιάλη υγραερίου. Η γυναίκα σε κατάσταση πανικού πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που κατάφεραν να σπάσουν το παρμπρίζ και να βγάλουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση τον 62χρονο και τα ανήλικα.