Ηλεία

Ο αδίστακτος δράστης του φονικού στο Λαμπέτι

lampeti_foniko.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αποκλειστική φωτογραφία απο τον δράστη του φονικού στο Λαμπέτι παρουσιάζουμε σήμερα απο την σελίδα του patrisnews. Ο δολοφόνος του Σάκη Μπελόκα μεταφέρθηκε σήμερα το πρωι στον ανακριτή όπου και απολογήθηκε.

Τι είχε συμβεί

«Κάντε στην άκρη, θα τον σκοτώσω», ήταν οι λέξεις που ακούστηκαν, λίγα δευτερόλεπτα πριν ηχήσει ο πρώτος πυροβολισμός στην μικρή κοινωνία του Λαμπετίου, που αφαίρεσε την ζωή του 57χρονου, Διονύση Μπελόκα, μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών του, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία του χωριού. Δράστης του φονικού, ένας 77χρονος συντοπίτης του, που, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, φαινόταν αποφασισμένος για την πράξη του.

Η ώρα ήταν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, όταν στην κεντρική πλατεία του Λαμπετίου, ο 57χρονος, Διονύσης Μπελόκας, γνωστός συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του Πύργου, καθόταν στο καφενείο του χωριού, μαζί με φίλους του και συζητούσαν. Ξαφνικά, εμφανίσθηκε ο 77χρονος άνδρας, ο οποίος κρατώντας μια καραμπίνα στα χέρια του, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της παρέας και με μια κίνηση, σήκωσε το όπλο, στοχεύοντας τον άτυχο 57χρονο. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει ο 77χρονος, είπε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, στην παρέα του 57χρονου, να κάνουν στην άκρη γιατί «εσείς δεν φταίτε σε τίποτα», προμηνύοντας ότι θα σκοτώσει τον 57χρονο. 

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά, αφού μέσα σε δευτερόλεπτα ο 77χρονος, είχε πατήσει την σκανδάλη της καραμπίνας που κρατούσε στα χέρια του και πυροβόλησε τον 57χρονο, Διονύση Μπελόκα, τουλάχιστο δύο φορές. Η ώρα σταμάτησε σε εκείνο το σημείο, με τον άτυχο άνδρα να σωριάζεται στο έδαφος, βαριά τραυματισμένος.
 

Μπροστά στα μάτια τους

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο 57χρονος χθες το μεσημέρι, καθόταν στο ένα από τα δύο καφενεία που λειτουργούν στην πλατεία του Λαμπετίου με πέντε ακόμα φίλους του. Ο 77χρονος, από την άλλη, το τελευταίο διάστημα, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, συχνά μιλούσε για τον ίδιο, με ύβρεις και άσχημους χαρακτηρισμούς, αφού φέρεται οι δύο άνδρες να είχαν κάποιες προσωπικές διαφορές.

Έτσι, πάντα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις έφτασε στην πλατεία του χωριού με την φρέζα που οδηγούσε και αντίκρισε τον 57χρονο, άρπαξε το όπλο που είχε μαζί του και κινήθηκε προς το μέρος του, βρίζοντάς τον. Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο 77χρονος, θα έφτανε στο φόνο. Όμως, ο ίδιος, μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών του, πάτησε τη σκανδάλη. «Ήταν αποφασισμένος για την πράξη του» αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, αφού φάνηκε ο ηλικιωμένος να μην διστάζει ούτε λεπτό. 

Επικράτησε πανικός

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο επικράτησε πανικός, αφού από τη μία κάποιοι ψυχραιμότεροι, προσπάθησαν να πάρουν από τα χέρια του 77χρονου το όπλο που κρατούσε και κάποιοι άλλοι, έτρεξαν σε βοήθεια στον άτυχο Διονύση Μπελόκα, που είχε σωριαστεί στο έδαφος.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ωστόσο τα τραύματα του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού ήταν καίρια. Στο σημείο έφτασε άμεσα και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας, Κώστας Στεφανόπουλος, ενώ από την πρώτη στιγμή στον τόπο του συμβάντος ήταν και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Χαράλαμπος Πατσούρης.
 

Εννιάβολο φυσίγγι

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 77χρονος πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα προς το μέρος του 57χρονου, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα και την κοιλιά, ενώ ακόμα δύο πυροβολισμοί ακούσθηκαν κατά τη διάρκεια που οι περίοικοι, επιχείρησαν να πάρουν το όπλο από τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Οι κάτοικοι του Λαμπετίου, ακινητοποίησαν τον 77χρονο δράστη ενώ πολλοί από αυτούς, φέρεται να τον λιντσάρησαν φανερά σοκαρισμένοι για τον φόνο που είχε διαπράξει λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Τι έκανες;» τον ρωτούσαν όλοι, στην πλατεία, με τον ηλικωμένο να φέρεται αποφασισμένος να σκοτώσει τον συνταξιούχο αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά την εξερεύνηση του τόπου του φονικού, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις κάλυκες, ένας από τους οποίους χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, για το κυνήγι αγριόχοιρου. 

Ομολόγησε την πράξη του

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αμέσως μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο 77χρονος ομολόγησε την πράξη του και την απέδωσε σε προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
 

Είχε υποβάλλει μήνυση

Παράλληλα, πηγές του συγγενικού περιβάλλοντος του 57χρονου, Διονύση Μπελόκα, αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», πως ο άτυχος συνταξιούχος αστυνομικός, στις αρχές Οκτωβρίου, είχε υποβάλλει μήνυση για εκβίαση και απειλή σε βάρος τόσο του 77χρονου άνδρα, όσο και συγγενικού του προσώπου με το οποίο είχε επαγγελματικές σχέσεις.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί επίσης πως ο 77χρονος, στο παρελθόν έχει φυλακισθεί για ανθρωποκτονία, όταν πριν από τριάντα χρόνια, είχε τραυματίσει θανάσιμα μια έγκυο μητέρα δύο παιδιών στην περιοχή του Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα