Ο Άγιος Παΐσιος, λυτρωτής και βοηθός μας

Share

O ΆγιοςΠαΐσιος,είναι ο νεότερος Άγιος της Εκκλησίας μας. Υπάρχουν άνθρωποι που τον γνώρισαν, τον πίστεψαν και πήραν ευλογία από εκείνον.

Λένε ότι και τώρα που έχει φύγει από τη ζωή γίνεται προστάτης και οδηγητής τους, όταν τον καλούν με τις προσευχές τους, για την Ύψιστη βοήθειά του. Αυτήν την Κυριακή σας αφιερώνουμε την προσευχή του και ο Άγιος Παΐσιος να γίνει ο λυτρωτής και βοηθός μας.

Η προσευχή του Αγίου Παϊσίου

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, ή αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου. – Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού υποφέρουν από τον καρκίνο. – Των δούλων Σου πού υποφέρουν από μικρά ή μεγάλα νοσήματα. , – Των δούλων Σου πού υποφέρουν από σωματικές αναπηρίες. – Των δούλων Σου πού υποφέρουν από ψυχικές αναπηρίες. – Μνήσθητι των αρχόντων και βοήθησον αυτούς να κυβερνούν χριστιανικά. – Μνήσθητι, Κύριε, των παιδιών πού προέρχονται από προβληματικές οικογένειες. – Των προβληματικών οικογενειών και των διαζευγμένων. – Μνήσθητι, Κύριε, των ορφανών όλου του κόσμου, όλων των πονεμένων και των αδικημένων στην ζωή, όσων έχουν χάσει τούς συζύγους τους. – Μνήσθητι, Κύριε, όλων των φυλακισμένων, των αναρχικών, των ναρκομανών, των φονέων, των κακοποιών, των κλεφτών, φώτισον και βοήθησον αυτούς να διορθωθούν. – Μνήσθητι όλων των ξενιτεμένων. – Όλων όσων ταξιδεύουν στην θάλασσα, στην ξηρά, στον αέρα και φύλαξον αυτούς. – Μνήσθητι της Εκκλησίας μας, των πατέρων (κληρικών) της Εκκλησίας και των πιστών. – Μνήσθητι, Κύριε, όλων των μοναστικών αδελφοτήτων, ανδρικών και γυναικείων, των γερόντων και των γεροντισσών και όλων των αδελφοτήτων και των αγιορειτών πατέρων. – Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού είναι σέ καιρό πολέμου. – Όσων καταδιώκονται στα βουνά και στους κάμπους. – Όσων είναι σαν κυνηγημένα πουλάκια. – Μνήσθητι των δούλων Σου πού άφησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και ταλαιπωρούνται. – Μνήσθητι, Κύριε, των φτωχών, αστέγων και προσφύγων. – Μνήσθητι, Κύριε, όλων των εθνών, να τα έχεις στην αγκαλιά σου, να τα σκεπάζεις με την αγία Σου Σκέπη, να τα φυλάγεις από κάθε κακό και από τον πόλεμο. Και την αγαπημένη μας Ελλάδα μέρα και νύκτα να την έχεις στην αγκαλιά σου, να την σκεπάζεις μετην αγία Σου Σκέπη, να την φυλάγεις από κάθε κακό και από τον πόλεμο. – Μνήσθητι, Κύριε, των ταλαιπωρημένων εγκαταλελειμμένων, αδικημένων, δοκιμασμένων οικογενειών και δώσε πλούσια τα ελέη σου σ” αυτές. – Μνήσθητι των δούλων σου πού υποφέρουν από ψυχικά και σωματικά προβλήματα πάσης φύσεως. – Μνήσθητι oσων βρίσκονται σέ απόγνωση, βοήθησε και γαλήνευσετους. -Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού ζήτησαν τις προσευχές μας. -Μνήσθητι και πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων και ανάπαυσον αυτούς