Αθλητισμός

Ο Αλέφαντος «τα χώνει» στον Ηλείο Ανδρέα Σάμαρη!

alefantos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ήταν ένας εκπληκτικός γκολτζής Μήτρογλου, φανταστικά τα γκολ του. Και το πρώτο δεν ήταν εύκολο, όμως το δεύτερο με το γκελ που άφησε η μπάλα να κάνει, και το τρίτο το ασύλληπτο έξω από την περιοχή, ήταν γκολ που τα βλέπουμε από μεγάλους ξένους παίκτες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και με τα δύο πόδια. Είναι φοβερός κυνηγός, είναι φορ με τα όλα του. Και έλεγαν ότι δεν θα τον έβαζε να παίξει, ο Χριστός και η Παναγία!

Φοβερά σημάδια τερματοφύλακα δείχνει και ο Ρομπέρτο. Αυτός όμως δεν είναι δικός μας, είναι δανεικός.

Το θέμα είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους δύο, δεν νικούσαμε εκεί με τίποτα. Μαγική εικόνα είναι το σκορ. Μέχρι να γίνει το 0-2 μας βομβάρδιζαν ανελέητα.

Ο Μίτσελ δήλωσε ότι έπαιξε πολύ καλά η άμυνα και η επίθεση. Ήταν σε άλλο γήπεδο; Μόνο η επίθεση ήταν καλή. Η άμυνα ήταν χάλια και τα χαφ ήταν χάλια. Για τα χαφ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Το κέντρο του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτο, και ο Ντιγκά και ο Σάμαρης, ούτε γρήγορα μηχανάκια ήταν, ούτε οργανωτές, ούτε έκοβαν, ούτε έφτιαχναν, δεν μπορούσαν να έχουν κατοχή μπάλας.

Αλλά ειδικά ο Σάμαρης, ας τον πιάσει ο Μίτσελ και αντί να τον διαφημίζει συνεχώς, να κοιτάξει να δουλέψει μαζί του. Να του πει: “τι κάνεις παιδί μου Σάμαρη, έχεις τρελαθεί“; Σε δύο ματς Τσάμπιονς Λιγκ έχει κάνει …τέσσερα πέναλτι και του έχουν σφυρίξει τα δύο. Πήγε στο Βέλγιο και μέσα σε δύο λεπτά τράβηξε τρεις φορές τον αντίπαλο σε στημένη φάση. Δεν σου το σφύριξε μια, δεν σου το σφύριξε δυο, πας και ξανατραβάς αμέσως πάλι; Τι κάνεις, παλαιστής είσαι;

Ώμο με ώμο θα τον παίρνεις τον παίκτη και θα κοιτάς να του πάρεις μισό βήμα να βγεις μπροστά. Πήδα να πάρεις την κεφαλιά, ας τη χάσεις, όχι όμως να τραβάς στην περιοχή. Το κακό ξεκινάει επειδή σου παίρνει ο άλλος τα βήματα και τρέχεις να τον προλάβεις. Μα, σε στημένη φάση και σε αφήνει πίσω; Στημένη φάση είναι! Μην κοιμάσαι. Ώμο με ώμο, ρε, τον παίκτη! 

Έβλεπα τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, οι ακραίοι μπακ δεν έκλιναν προς τα μέσα να βοηθήσουν τους σέντερ μπακ οι οποίοι είχαν μεγάλη απόσταση και με τους χαφ. Κι έμπαιναν οι αντίπαλοι από παντού.

Πέρα από Μήτρογλου και Ρομπέρτο που ήταν όλα τα λεφτά, μου άρεσαν στο β΄ ημίχρονο ο Μανιάτης και ο Σιόβας, το πάλεψαν. Δεν φάνηκε ο Ολαϊτάν, ο Βάις είχε μόνο εκλάμψεις, για τους χαφ είπα, ο Μανωλάς έκανε λάθος τοποθετήσεις, είχε πολλούς υστερήσαντες ο Ολυμπιακός. Και ο Σαβιόλα πέρα από την ασίστ στο πρώτο γκολ, ήταν ανύπαρκτος. Ο δε Μπονγκ είχε πολλά προβλήματα, έφαγε πολλές ντρίμπλες από την πλευρά του. Έπρεπε να έχει βάλει νωρίτερα τον Χολέμπας, ευτυχώς δεν στοίχισε.

Κάτι μεταγραφές ακριβές που έκανε η Άντερλεχτ και κάτι μεταγραφές ακριβές που κάναμε εμείς, θέλει δέκα σαν κι αυτούς ο Μήτρογλου!

Πρέπει να πάει τώρα στην Μπενφίκα πιο σφικτά πίσω. Πριν το ματς στο Βέλγιο είπα ότι πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός στην Άντερλεχτ για τη νίκη.

Τώρα, όμως, πρέπει να πάει πιο σφικτός πίσω, να κλείσουν μεταξύ τους οι γραμμές, να ρίξει βάρος στα 2 χαφ και στα 2 στόπερ, να δέσουν μεταξύ τους, να μην είναι ξέφραγο αμπέλι.

Αν πάρει την ισοπαλία ο Ολυμπιακός στην Μπενφίκα, σας το λέω σίγουρα ότι θα πάρει τη δεύτερη θέση.

Θα έχει 4 βαθμούς, θα πάρει 3 βαθμούς με την Άντερλεχτ εδώ, και 3 βαθμούς με την Μπενφίκα εδώ, σύνολο 10 και θα περάσει.

Πηγή: sportdog.gr

Όλη η επικαιρότητα