Ηλεία

Ο Αλεξανδρόπουλος στον Μπαλιούκο: Ενημέρωση-Συνεργασία για τον Κυπαρισσιακό

Σειρά επαφών με τους Δημάρχους αλλά και φορείς του Νομού μας, στα πλαίσια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα τροποποίησης των όρων  του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ξεκίνησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Χθες επισκέφτηκε στην Κρέστενα τον ομόλογο του Σάκη Μπαλιούκο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν αποφασιστεί στα πλαίσια άσκησης πίεσης προς όλου τους αρμόδιους φορείς για το μείζων αυτό ζήτημα που επηρεάζει ολόκληρη την Νότια Ηλεία.

 

Κοινός αγώνας 

Ο κ Αλεξανδρόπουλος επισήμανε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός διευρυμένου «μετώπου» με την συμμετοχή των Δήμων αλλά και φορέων από όλο τον Νομό, προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή των παράνομων, όπως τις χαρακτήρισε, περιοριστικών όρων του Π.Δ που   καθορίζουν  αρνητικά τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και  απαγορεύουν  κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα σε όλο το μήκος των 45χλμ. της ακτογραμμής του βόρειου Κυπαρισσιακού κόλπου αναίτια και μάλιστα σε βάθος μέχρι  και 3χλμ. από την ακτογραμμή αποκλείοντας,  πάνω από 45.000στρ. παραλιακής έκτασης και πάνω από  100.000στρ. θάλασσας, από κάθε ουσιαστική αξιοποίηση.

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος αναφέρθηκε στις  αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ηλείας το Προεδρικό Διάταγμα, επισημαίνοντας ότι άμεσα θα πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού αυτού στόχου, που επηρεάζει τις ζωές των κατοίκων και των δύο Δήμων,

«Πρέπει να αποκατασταθεί η  Νομιμότητα και το Δίκαιο»

« Δυστυχώς η Νότια Ηλεία πεθαίνει οικονομικά και αναπτυξιακά.

Συνδημότες μας αναγκάζονται να φύγουν γιατί είναι  όμηροι των περιοριστικών όρων και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ιδιοκτησίες τους.

Πρέπει να αποκατασταθεί η  Νομιμότητα, το Δίκαιο  και εν τέλει η  ίδια η  Δημοκρατία» ανέφερε   ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος  καλώντας όλους τους κατοίκους, φορείς  και συλλόγους της περιοχής  αλλά και όλης της Ηλείας, σε αυτόν τον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα για την προάσπιση της ίδιας της ζωής και δραστηριότητας των κατοίκων.

Αυτό που συμφωνήθηκε από τους δύο Δημάρχους είναι το προσεχές διάστημα να προγραμματιστούν  συναντήσεις και με τους υπολοίπους δημάρχους του Νομού, αρχής γενομένης με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Όλη η επικαιρότητα