Ηλεία

Ο Αλέξης Καστρινός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Εκτιμά επανεκλογή του με ποσοστό πάνω από 61%

Ακούστε το άρθρο

Συγκινημένος και γοητευμένος από την αγάπη του κόσμου δηλώνει ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και εκτιμά ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 όπου και πάλι θα  είναι υποψήφιος, η παράταξή του θα συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 61% από την πρώτη Κυριακή.

Συναντήσαμε πρωϊ τον δήμαρχο Πηνειού στο γραφείο του στη Γαστούνη. Ήταν σκυμμένος πάνω σε δεκάδες έγγραφα, ενώ παράλληλα  συνομιλούσε  στο κινητό ή στο σταθερό με αντιδημάρχους. Παρόντες και σε «θέση μάχης» όλοι οι συνεργάτες του γραφείου του.

«Είμαι αυτοδιοικητικός»

«Υπουργικό γραφείο μας θυμίζει δήμαρχε…» ήταν το σχόλιό μας για να λάβουμε αμέσως την απάντηση και να ξεκινήσει μία σύντομη και ενδιαφέρουσα συζήτηση: “Δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι εγώ είμαι αυτοδιοικητικός και εννοείται ότι θα είμαι  και πάλι υποψήφιος. Δεν με απασχολεί ποιος θα είναι απέναντί μου. Εγώ κοιτάζω την δουλειά μου. Δεν θα πω ποτέ για κανέναν, από κει και πέρα ο κόσμος θα κρίνει. Ότι και να πω εγώ μπορεί να είναι λίγο», μας λέει με βλέμμα γεμάτο σιγουριά και αυτοπεποίθηση ο κ Καστρινός και συνεχίζει: « Εκτίμησή μου κύριε Ζαφειρίου είναι ότι θα πάμε καλά. Γιατί μέχρι τώρα δεν με έχει απογοητεύσει ούτε το ένστικτό μου και με έχει γοητεύσει  η εκτίμηση του κόσμου. Είναι συγκλονιστικά τα ποσοστά που μας έχει δώσει ο κόσμος. Είναι πρωτόγνωρα. Τώρα ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος, ο νούμερο ένα και άλλα. Όμως η κοινωνία είναι αυτή που και σε ανεβάζει και σε κατεβάζει . Οποιοδήποτε αποτέλεσμα για μένα είναι αποδεκτό: και της νίκης και της ήττας».

Πάνω από 61%

Τον ρωτάμε αν η εκτίμησή του μπορεί να εκφρασθεί αριθμητικά και μας απαντά:

«Εκτίμησή μου είναι  ότι το ποσοστό εκλογής μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από το τελευταίο. Το λέω με σιγουριά. Πάνω από όλα βέβαια να έχουμε υγεία, με την βοήθεια του Θεού. Εκλογή από την πρώτη Κυριακή και πάλι. Σας θυμίζω τα ποσοστά: 52,09%, 59,18% και 61,03%. Εκτίμησή μου λοιπόν τώρα είναι, μπορεί να πέσω έξω, αλλά αυτό πιστεύω,  αυτό βγαίνει από μέσα μου, ότι το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο. Ο κόσμος βλέπει ότι δουλεύουμε και ο κόσμος δεν κοροϊδεύεται. Δεν είναι τυχαίο που μας έχει στην επικαιρότητα με αυτά τα ποσοστά. Βέβαια οι φιλοδοξίες του καθενός είναι  θεμιτές όμως υπάρχει και μια μεγάλη φιλοδοξία στην παράταξή μας και σε μένα προσωπικά: να κάνω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ για τον τόπο μου».

Για το όριο στις θητείες

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής ορίου στις θητείες αιρετών απάντησε: «Δεν νομίζω γιατί αυτό είναι αντισυνταγματικό. Αλλά αν γίνει να γίνει από τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο μέχρι τον πρωθυπουργό. Αυτό θα είναι και το πιο δημοκρατικό. Από κεί και πέρα η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδο, υπάρχουν πολλοί τρόποι».

Πληρωμή συμβασιούχων

Για τα εντάλματα πληρωμών προς τους συμβασιούχους καθαριότητας, ο κ. Καστρινός είπε:

«Εμείς από το Δήμο τώρα θα στείλουμε τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας. Υπάρχει διατύπωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι κανονικά θα γίνουν οι πληρωμές και θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Υπάρχει άλλωστε και νομοθετική ρύθμιση που αν εφαρμοστεί δεν έχει σε τίποτε να φοβίσει  την οποιαδήποτε συνέχιση πληρωμής των εργαζομένων».

Τέλος του ζητήσαμε ένα σχόλιο για τα όσα τεκταίνονται στην Κεντρική πολιτική σκηνή: «Υπομονή, αντοχή, επιμονή, κουράγιο, δύναμη»

Όλη η επικαιρότητα