Αρθρογραφία

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω

lefteris_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έσκασε χθές σαν βόμβα η είδηση ότι συνελήφθη ο Δήμαρχος Αρχ.Ολυμπίας για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων το βράδυ της Δευτέρας στη Λιναριά.

Στην αρχή όλοι πιστέψαμε ότι ήταν απλά ένα κακόγουστο Πρωταπριλιάτικο αστείο , αλλά όσο περνούσε  η ώρα η είδηση – που ξεκίνησε σαν ψίθυρος – επιβεβαιωνόταν.

Ίσως να μην είμαι απόλυτα αντικειμενικός σε αυτά που θα αναφέρω , επειδή ο Θύμιος είναι προσωπικός μου φίλος, τον αγαπώ και πάνω από όλα τον σέβομαι.

Τον σέβομαι γιατί δεν είναι ο απόμακρος πολιτικός , αλλά ένας ζεστός και άδολος  άνθρωπος ,  ένας ειλικρινής  συνομιλητής , ένας αγωνιστής για τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου του.

Σε μια επίσκεψη μου πριν από καιρό στο γραφείο του τον είδα να βγάζει … φωτοτυπίες.

Τον ρώτησα τότε : «Δήμαρχε ήμαρτον , εσύ φωτοτυπίες ; Υπαλλήλους δεν έχεις ;»

Γύρισε τότε και μου είπε: «Λευτέρη και η πιο μικρή δουλεία είναι σημαντική , εγώ τρέχω για να τα προλάβω όλα και οι συνεργάτες μου τρέχουν και αυτοί  για ακόμα περισσότερα».

Όταν έμαθα για την σύλληψη του ήμουν σίγουρος ότι ο Δήμαρχος δεν θα άφηνε τους συνεργάτες του έκθετους και θα έμπαινε μπροστά για να τους προστατέψει.

Έτσι και έπραξε , πήρε την ευθύνη πάνω τους σαν άνδρας , ακόμα και όταν παρουσιάστηκε στην αξιότιμη  εισαγγελέα και είπε : «Εγώ ήμουν μόνος και οδήγησα εγώ τα φορτηγά!»

Για να μην παρεξηγηθώ η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι κατακριτέα .

Για το τι ακριβώς έγινε και εάν είναι αθώος ή ένοχος δεν θα το κρίνω εγώ , αλλά οι εξαίρετες δικαστικές αρχές του τόπου μας.

.  Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω την πολιτική γενναιότητα ενός άνδρα που έβαλε ακόμα και την προσωπική του ελευθερία σε κίνδυνο για το καλό των Δημοτών του και της Ολυμπίας.


Ελευθέριος Λεων.Βαρουξής

Master in Business Administration Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Master in Mass Communications London Metropolitan University

Διοίκηση Επιχειρήσεων Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών

Όλη η επικαιρότητα