«Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του»

Share

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγάλου Διεθνούς Συνεδρίου που θα γίνει στα Λεχαινά με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Λεχαινίτη συγγραφέα, Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Το συνέδριο που θα έχει θέμα «Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του», αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών και την αιγίδα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το διάστημα από 2 έως 6 Νοεμβρίου, στον χώρο του Σινέ «Άστρον» στα Λεχαινά.

Μάλιστα ήδη το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», να ανακοινωθεί με συνέντευξη Τύπου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και δεκαπέντε μήνες μετά γίνεται πράξη έχοντας συναντήσει μια εξαιρετική ανταπόκριση με συμμετέχοντες καθηγητές και επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού που έχουν ασχοληθεί με τη ζωή του Ανδρέα Καρκαβίτσα και θα μιλήσουν στο Διεθνές Συνέδριο για τη ζωή και το έργο του.

Τρία μελοποιημένα ποιήματα

Επίσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λεχαινίτη συγγραφέα, Ανδρέα Καρκαβίτσα, για πρώτη φορά πρόκειται να μελοποιηθούν τρία ποιήματα του μεγάλου δημιουργού από τον συνθέτη Γιάννη Δροσίτη και θα ακουστούν στο Συνέδριο από τη Χορωδία Μυρτουντίων – Λεχαινών υπό τη διεύθυνση της Λένας Σουρμελή.