Ο Άγγελος Σχίζας από την Ηλεία και η Libra Life                         

 Στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου με θλίβει που κάθε 100 μέτρα βλέπεις ένα εικονοστάσι

Ένα τροχαίο περιστατικό που συνέβη το 2014 στην Ε.Ο Πατρών-Πύργου, στη διάρκεια του οποίου τραυματίσθηκαν αρκετά πρόσωπα από την Ηλεία που ενεπλάκησαν σε αυτό, ήταν η αφορμή λίγα χρόνια αργότερα ο κ. Άγγελος Σχίζας Μηχανολόγος Μηχανικός από το Τραγανό Ηλείας να ιδρύσει την εταιρεία Libra Life η οποία δραστηριοποιείται στην πλήρη διεκπεραίωση και νομική κάλυψη τροχαίων ατυχημάτων.  Με απόλυτο σεβασμό όπως απαιτείται σε τόσο λεπτές υποθέσεις, οι συνεργάτες της εταιρείας αναλαμβάνουν όλα τα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά στάδια, όπως τη συλλογή των απαραίτητων παραστατικών και αποδεικτικών εγγράφων, μέχρι το ιατρικό και το νομικό στάδιο.  Ο κ. Άγγελος Σχίζας θυμάται και μας διηγείται όλα όσα συνέβησαν σε εκείνο το τροχαίο και τον ώθησαν στη σύσταση της εταιρείας… είδα τι σημαίνει στην πράξη αυτό που λέμε πως «μία λάθος στιγμή μπορεί να ανατρέψει όλη σου τη ζωή». Δεν θα ξεχάσω πως εκείνη την περίοδο κάποιοι προσέγγισαν την οικογένεια μου ως σύγχρονοι «Δαναοί» και «δώρα φέροντες», τάζοντας μας αμύθητες αποζημιώσεις, αν και εφόσον θα αναλάμβαναν την υπόθεση μας αυτοί, και μάλιστα υποσχόμενοι ότι δήθεν τα αποτελέσματα αυτά θα επέρχονταν «άμεσα», χωρίς να επιδεικνύουν την παραμικρή συναίσθηση της αγωνίας και του τρόμου που βιώναμε τότε ως οικογένεια! Επίσης μας μιλά για την ολοκλήρωση του περίφημου ιατρικού φακέλου, για την αιματοβαμμένη Πατρών-Πύργου, για τους λόγους των τροχαίων ατυχημάτων μέσα από το αντικείμενο της δουλειάς του και βεβαίως για το θέμα των αποζημιώσεων μετά από τροχαία περιστατικά.

Ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της εταιρείας σας;

Το προσωπικό της Libra Life, επικεντρώνεται εξ αρχής με σεβασμό σε όλες τις υποθέσεις, ξεκινώντας από το διαδικαστικό – γραφειοκρατικό στάδιο, αναλαμβάνοντας όλο το φάσμα των υποθέσεων, δηλαδή με απλές υλικές ζημιές, υποθέσεις σωματικών βλαβών, με αναπηρίες, ακρωτηριασμούς κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, η εμπειρία μας επιτρέπει να χειριστούμε και πιο «ιδιαίτερες» υποθέσεις, όπως τροχαία ατυχήματα στα οποία οι ενεχόμενοι στερούνται διπλώματος οδήγησης, ή ακόμα προκάλεσαν το συμβάν βρισκόμενοι υπό την επήρεια μέθης. Και τις πλέον σοβαρές υποθέσεις θανάτων από τροχαία ατυχήματα, όπου αλλάζουν ριζικά πλέον τις ζωές των οικογενειών.

Πώς πήρατε την πρωτοβουλία να προβείτε στην ίδρυση της εταιρείας;

Αφορμή για τη δημιουργία της Libra Life αποτέλεσε ένα δύσκολο γεγονός που συνέβη σε οικείο μου πρόσωπο μου το 2014, όταν αυτό επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε κανονικά το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό όλων των επιβαινόντων, οι οποίοι ήταν όλοι από τον Νομό Ηλείας. Το άσχημο αυτό γεγονός στάθηκε η αφορμή να δω και να συνειδητοποιήσω πως μέσα σε μία στιγμή μπορεί να ανατραπεί όλη μας η ζωή και να αλλάξει ριζικά.

Ο κόσμος που σας επισκέπτεται τι διαφορετικό αναζητά σε εσάς;

Ο κόσμος μαθαίνει πως είμαστε στο πλευρό των πελατών μας και τους στηρίζουμε όπως το ίδιο θα κάναμε και  για την οικογένεια ή τους οικείους μας, αυτό κυκλοφορεί με αποτέλεσμα τα περισσότερα περιστατικά να προέρχονται από συστάσεις.  Είναι πολύ τιμητικό για τη LIBRA LIFE να βλέπουμε ικανοποιημένους πελάτες, και στη συνεχεία αυτοί να μας συστήνουν. Η ειλικρίνεια, η εχεμύθεια και ο σεβασμός, είναι αδιαπραγμάτευτες  αρχές μας.

 

Είναι όντως χρονοβόρα η ολοκλήρωση ενός ιατρικού φακέλου;

Ίσως αυτό αποτελεί και την πιο χρονοβόρα διαδικασία, το να πρέπει κάποιος να συγκεντρώσει όλα αυτά τα έγγραφα, τα οποία στοιχειοθετούν τον φάκελο και μάλιστα να πρέπει να «αγγαρέψει» κάποιο οικογενειακό του πρόσωπο να το κάνει, μετά από ένα τροχαίο ο παθών δεν είναι σε θέση να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Αυτός  ήταν και ο λόγος που «ονειρεύτηκα» την ιδέα της Libra Life!

Μόλις συγκεντρώσετε όλα τα στοιχεία, τι κάνετε στη συνέχεια;

Συνεργαζόμαστε με δίκτυο Δικηγόρων που ειδικεύονται χρόνια στα τροχαία ατυχήματα, επομένως η συγκέντρωση αυτή γίνεται με υπευθυνότητα και σχολαστικότητα! Από εκεί και πέρα, πρώτο μας μέλημα είναι να έρθουμε σε απευθείας επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία και αξιολογούμε αν θα κινηθούμε νομικά ή αν θα έρθουμε σε συμφωνία με αυτή. Είναι στο πλάνο μας η εξώδικη επίλυση, ωστόσο εάν χρειαστεί, οι Δικηγόροι μας κινούνται δικαστικά.

Από τη στιγμή που θα αναλάβετε μια υπόθεση, μετά από πόσο καιρό θα έχουμε αποτέλεσμα;

Με τους συνεργάτες μου κινούμαστε άμεσα, αν και ο χρόνος εξαρτάται από πολλά και επειδή η ανθρώπινη ζωή για εμάς προέχει, αναλαμβάνουμε να καλύψουμε εμείς τα έξοδα της κάθε υπόθεσης και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Είναι βασική μας αρχή και υποχρέωση! Δεν θα πρέπει η αδυναμία κάποιου να αποτελεί και ευαίσθητο σημείο του, και αυτό είναι και το διαπιστευτήριο μας,  ότι δεν ενεργούμε επιδερμικά σε καμία υπόθεση.

Πού αποδίδεται τα τόσα πολλά τροχαία;

Οι συνηθέστερες αιτίες είναι η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα ή και αυξημένη κούραση του οδηγού. Βέβαια μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν η κακή συντήρηση του οδικού δικτύου, οι  όποιες κακοτεχνίες των δρόμων, οι λακκούβες και οι πρόχειρες κατασκευές. Δεν μπορώ επίσης να παραλείψω και τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας οδηγός με μειωμένα ανακλαστικά όπως η ηλικία, ή και σωματική κούραση υπερεκτιμά τις δυνατότητές του.

 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αποζημιώνουν;

Γίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους των εταιρειών, ώστε να κρατήσουν μια δίκαιη και ορθή γραμμή ως προς τις αποζημιώσεις.  Ωστόσο, έχουν υπάρξει και ανεπιθύμητα αποτελέσματα με περιπτώσεις που εκτίμησαν χαμηλά τα περιστατικά. Βασική αιτία σε λανθασμένες κοστολογήσεις είναι το ότι οι ασφαλιστικές δεν έχουν πραγματική εικόνα της κατάστασης του παθόντος και δεν αναλογίζονται και την οικονομική κατάστασή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως προχωράμε και δικαστικώς.

Ο Έλληνας ξέρει να οδηγεί;

Ωραία ερώτηση και ουσιαστική!  Η οδική συμπεριφορά, όπως ο χαρακτήρας μας, είναι ξεκάθαρα η αποτύπωση των αρχών που έχουμε λάβει από το σπίτι μας. Ένας συνετός οδηγός έχει πλήρη γνώση του Κ.Ο.Κ. και όχι μόνο. Σέβεται αυτόν και τις αρχές που τον διέπουν, δεν εφαρμόζει δηλαδή δικούς του κανόνες και πατέντες. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι λανθασμένοι χειρισμοί, οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα. Η παραβίαση ενός ερυθρού σηματοδότη, μίας πινακίδας είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και βασικά παραδείγματα.

 

Κατάγεστε από την Ηλεία…

Από μια αγροτική οικογένεια του Τραγανού. Εκεί γεννήθηκα, εκεί πέρασα όλα τα παιδικά χρόνια και πήγα σχολείο και μετέπειτα Λύκειο στα Λεχαινά. Αγαπώ τον τόπο μας, τους συμπολίτες μας και τη δουλειά μου. Σκέψου ότι μόνο την περίοδο μεταξύ 2009 – 2019 στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου θρηνήσαμε 130 νεκρούς σε 290 τροχαία, με 75 σοβαρά τραυματίες και 351 ελαφρά. Κάθε 100 μέτρα βλέπεις ένα εικονοστάσι. Είναι ένας δρόμος που στο πέρασμά του διαπιστώνεις την επικινδυνότητα, τις ελλείψεις, τις κακοτεχνίες. Έχω αναλάβει άπειρες υποθέσεις συντοπιτών μας που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα σε Ηλεία και Αχαΐα και απευθύνω έκκληση προς τους πολιτικούς μας να πάρουν άμεσα θέση σε όλο αυτό με πράξεις.