Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

O αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος στην ΟΡΤ – Τι είπε για Ο.Ε.Υ.

«Έως το καλοκαίρι θα ξανασυζητηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την νέα διαβούλευση που θα γίνει με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.»
Ακούστε το άρθρο

Έως το καλοκαίρι θα ξανασυζητηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την νέα διαβούλευση που θα γίνει με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Τάκης Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της ΟΡΤ «Press Room» και τον Κώστα Κριετσιώτη όπου εξήρε την δουλειά που είχε κάνει ο προκάτοχός του κ. Ανδρέας Φίλιας.

«Νομίζω ότι δεν είναι τόσα αυτά στα οποία διαφωνούμε. Μπορούμε σε συνεργασία όλοι μαζί να ξαναδούμε αυτό το χάρτη του οργανισμού της Περιφέρειας, να κάνουμε μικρές τροποποιήσεις. Εγώ είμαι πολύ πρόθυμος να ακούσω τις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τι είναι αυτό στο οποίο διαφωνούν, τι είναι αυτό το οποίο μπορούμε να αλλάξουμε.

Νομίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να επαναφέρουμε τον Ο.Ε.Υ και να τον δούμε σε μία νέα βάση. Θα απλουστεύσει τις διαδικασίες στην Περιφέρεια, θα κάνει καλύτερη κατανομή του προσωπικού μας σε τομείς που έχουν πρόβλημα και έχουν λιγότερο προσωπικό. Έχουμε δει ορισμένες δυσλειτουργίες και πρέπει να τις διορθώσουμε. Πρέπει να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι είχε γίνει μία καταπληκτική δουλειά για τον οργανισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος από τον κ. Ανδρέα Φίλια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Συντονισμό

Στα νέα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης εμπεριέχεται και το θέμα του συντονισμού του έργου της Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με τους άλλους αντιπεριφερειάρχες, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να είναι ακόμα περισσότερο αποδοτικό επ’ ωφελεία της κοινωνίας. «Πέρα από το έργο της αντιπεριφέρειας ο Νεκτάριος Φαρμάκης μου ανέθεσε και τον συντονισμό της Περιφερειακής Αρχής όπου μαζί με όλους τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε το έργο της.

Ξέρετε η Περιφέρεια είναι στην πραγματικότητα μία τοπική κυβέρνηση. Υπάρχουν οι χωρικοί και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες που στην πραγματικότητα ο καθένας έχει το χαρτοφυλάκιο ενός υπουργείου. Έχουμε μία πολύ μεγάλη Περιφέρεια, είναι από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδος και σε πληθυσμό και είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε να κάνουμε με περιβάλλον, με Δημόσια Έργα, με την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα, με όλα αυτά τα οποία είναι πολλά, δύσκολα και δυσεπίλυτα σε πολλές περιπτώσεις θέματα.

Έτσι λοιπόν αναλαμβάνω και ένα κομμάτι το οποίο μου φαίνεται ιδιαίτερα γοητευτικό και πολύ-πολύ ενδιαφέρον, το συντονισμό όλων των συναδέλφων με τους οποίους μαζί θα έχουμε την ευθύνη του περιφερειακού έργου και με τον τρόπο αυτό προσδοκούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλά πιστεύω ειδικά το κομμάτι της ψηφιακής διακυβέρνησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διευκόλυνση του πολίτη.

Αυτό πρέπει να είναι ο γνώμονας και στις πολιτικές μας και στις προσπάθειες που κάνουμε, δηλαδή το πως θα εξυπηρετούμε τον πολίτη, το πως θα του λύνουμε προβλήματα και πως θα κάνουμε την ζωή του πιο εύκολη», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε το έργο που επιτέλεσε η Περιφερειακή Αρχή τα πρώτα δύο χρόνια ιδιαίτερα σημαντικά.

Όλη η επικαιρότητα