Ελλάδα Περιβάλλον

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Μπαλαμπάνης στη συνδιάσκεψη της CPMR για την κλιματική αλλαγή

Ακούστε το άρθρο

Το κρίσιμο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής απασχόλησε τη Συνδιάσκεψη των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions), που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, ο οποίος συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπογράμμισε τη σοβαρότητα του θέματος, επισημαίνοντας: «Η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει όλους και είναι χρέος μας να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Οι Ευρωπαϊκές συναντήσεις που πραγματοποιούνται έχουν αυτό ακριβώς το νόημα. Δηλαδή, να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες και να ανταλλάσουμε απόψεις, ώστε από κοινού να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη Συνδιάσκεψη ήταν, οι στρατηγικές μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, η συνεργασία των περιοχών που συμμετέχουν στην CPMR για την υιοθέτηση των Ευρωπαϊκών στόχων που αφορούν την ενέργεια, καθώς και τα προσχέδια των μελλοντικών δράσεων της ομάδας εργασίας για την Κλιματική Αλλαγή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η CPMR (Συνδιάσκεψη των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών), φέρνει κοντά 160 περιοχές από 25 κράτη και εστιάζει κυρίως στην κοινωνική, οικονομική σύγκλιση, τις παράκτιες πολιτικές και τη γαλάζια ανάπτυξη. Σημαντικοί τομείς δραστηριότητας της Ένωσης είναι η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή και η ανάπτυξη.

Όλη η επικαιρότητα