Περίεργα

Ο άντρας που πούλησε τη ζωή του σε… μετόχους

metoxous.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Mike Merrill δεν ήταν ευχαριστημένος με τη ζωή του και αποφάσισε να την πάρει στα χέρια του και να κάνει κάτι με αυτήν. Βλέπετε, δεν του άρεσε η ιδέα να περάσει όλα του τα χρόνια ως υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών σε μια μικρή εταιρεία λογισμικού στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Το πάθος του ήταν οι επιχειρήσεις… και έτσι μια μέρα αποφάσισε να το ακολουθήσει!

Είχε άλλωστε πολλές καλές ιδέες, ήταν φιλόδοξος, όμως δεν είχε το απαραίτητο κεφάλαιο για να ζήσει το όνειρό του. Τη λύση τη βρήκε μόνος του, αποφασίζοντας να… πουλήσει τον εαυτό του στην ελεύθερη αγορά.

«Χώρισε» τον εαυτό του σε 100.000 μετοχές αξίας 1 δολαρίου το κομμάτι, με την υπόσχεση ότι θα επέστρεφε τα κέρδη που θα είχε (πέραν αυτών της καθημερινής του δουλειάς στην εταιρεία λογισμικού).

Όλα αυτά πίσω στο 2008.

Από τότε αρκετοί φίλοι του και η τότε σύντροφός του είχαν αγοράσει συνολικά 929 μετοχές. Ο ίδιος κράτησε για τον εαυτό του το 0,9 %. Έτσι βρέθηκε με ένα μικρό κεφάλαιο στα χέρια του.

Έφτιαξε μια ιστοσελίδα, την KmikeyM.com, όπου ο κάθε μέτοχος θα είχε λόγο στο ποιες από τις ιδέες του θα έπρεπε να προωθήσει περισσότερο. Για παράδειγμα, έθεσε ως ερώτημα το αν έπρεπε να κάνει ένα βίντεο για να προωθήσει την αγορά των μετοχών του σε ψηφοφορία, όμως οι μέτοχοι αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερο να επενδύσει 80 δολάρια σε έναν αγρότη κοτόπουλων στη Ρουάντα.

Σύντομα ανακάλυψε ότι οι μέτοχοι ήθελαν να βάλουν σε ψηφοφορία θέματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η τότε σύντροφός του μετακόμισε στο σπίτι του. Οι μέτοχοι ανησύχησαν ότι αυτό θα επηρέαζε την «επένδυσή» τους.

Άλλωστε, αν επρόκειτο να περνάει πολύ χρόνο μαζί της στο σπίτι, δε θα είχε ελεύθερο χρόνο να προωθεί τα επενδυτικά του σχέδια.

«Σκέφτηκα ότι τελικά θα έπαιρναν σωστές αποφάσεις για μένα, αφού είχαν επενδύσει τα χρήματά τους και ήθελαν να βλέπουν την επένδυσή τους να τα πηγαίνει καλά» είπε ο 35χρονος άνδρας.

Έθεσε σε ψηφοφορία ακόμη και το αν θα έπρεπε να υποβληθεί σε εκτομή του σπερματικού πόρου ή όχι, καθώς ο χρόνος είναι χρήμα και… η ανατροφή ενός παιδιού απαιτεί πολύ χρόνο!

Τότε η σχέση του κλονίστηκε. «Έκανε δημόσια την προσωπική μας ζωή, χωρίς να με συμβουλευτεί. Ήταν σαν τελεσίγραφο, ενώ αμφισβήτησε έμμεσα και το αν θα γινόμουν καλή μητέρα» είπε σύντροφός του. Τελικά η ίδια κατάφερε με ψήφους 456 έναντι 387 να μην γίνει η εκτομή. Όμως το γεγονός αυτό ήταν η αρχή του τέλους στη σχέση τους.

Για την ιστορία πάντως, οι μετοχές του πλέον πωλούνται για 11 δολάρια το κομμάτι!

πηγή:on-news.gr

Όλη η επικαιρότητα