Κόσμος

Ο αποχαιρετισμός του Κλίντον στον Τζορτζ Μπους

Ακούστε το άρθρο

Με μια ανακοίνωση με λόγια από καρδιάς αποχαιρέτησε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο ένας άλλος πρώην Πρόεδρος, ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος μάλιστα ήταν και εκείνος που τον διαδέχτηκε στο Λευκό Οίκο. 

«Η Χίλαρι και εγώ πενθούμε για το θάνατο του Προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και τον ευχαριστούμε για τη συνεισφορά του, την αγάπη του και τη φιλία του.

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη φιλία μας. Από τη στιγμή που τον γνώρισα ως νεαρός κυβερνήτης όταν με κάλεσε στο σπίτι του στο  Kennebunkport, σκλαβώθηκα με την καλοσύνη που έδειξε στην Τσέλσι, από την έμφυτη και γνήσια ευπρέπεια του και από την αφοσίωσή του στην Μπάρμπαρα, τα παιδιά τους και σε ολόκληρη την οικογένειά τους.

Λίγοι Αμερικανοί έχουν – ή θα μπορέσουν κάποτε- να σπάσουν το ρεκόρ του Τζορτζ Μπους ως προς τις υπηρεσίες που προσέφερε στις ΗΠΑ και θα καταφέρουν να αποκομίσουν την ίδια χαρά που εισέπραττε εκείνος από όλα αυτά που προσέφερε. Από τη στρατιωτική του θητεία στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, το έργο του στο Κογκρέσο, τα Ηνωμένα Έθνη, την Κίνα, την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Αντιπροεδρία και την Προεδρία, από όπου και αν εργάστηκε με σκοπό να μετακινήσει τον κόσμο μετά το Ψυχρό Πόλεμο, σε έναν κόσμο με μεγαλύτερη ενότητα, ειρήνη, ελευθερία.

Δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα. Το διαπίστωσα από κοντά, δουλεύοντας μαζί του για την ανακούφιση των πληγέντων από το τσουνάμι στην Ασία και των πληγέντων εδώ από τον τυφώνα Κατρίνα. Οι αξιοσημείωτες ηγετικές του ικανότητες και η μεγάλη του καρδιά ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Είμαι βαθιά ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα με τον Πρόεδρο Μπους και θα κρατήσω για πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου.

Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι με τον Τζορτζ, τον Τζεμπ, τον Μάρβιν, την Ντόρο, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την οικογένεια Μπους».

iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα