Αρθρογραφία

Ο απολογητικός φίλος

Ακούστε το άρθρο

Είναι και αυτός ο Αμερικανοέλληνας φίλος μας που κάπως τα μπερδεύει τα πράγματα, αν και ξέρει ότι εμείς βασιζόμαστε σε αυτόν για την πληροφόρησή μας, ιδιαίτερα μάλιστα μπερδεύεται πολύ τελευταία με αυτά που συμβαίνουν στο Eurogroup και σε άλλους θεσμούς, εντός και εκτός της Χώρας και γι αυτό σήμερα ήρθε με διαφορετική διάθεση, προσπαθώντας μάλλον να περισώσει την κατάσταση.

Ενώ λοιπόν χθες, μας καθήλωσε κυριολεκτικά με την μεγάλη επιτυχία όπως έλεγε στο Εurogroup, σήμερα εμφανίζεται πιο συντηρητικός στις Αμερικανιές του, όπως λέμε εμείς, προσπαθώντας να ανασκευάσει τουλάχιστον τον τίτλο της χθεσινής του ενημέρωσης, πως έξω πήγαμε καλά και προσπαθεί να δικαιολογηθεί ότι το σχετικό non parer του Υπουργείου Οικονομικών το εξέλαβε ως κανονική κυβερνητική ανακοίνωση με σφραγίδες και υπογραφές.

Δεν δικαιολογούμαι λέει ο φίλος μας να πέσω θύμα ενός ανυπόγραφου μονοσέλιδου χαρτιού, θα έπρεπε να περιμένω τον Πρωθυπουργό, ή τον Υπουργό που ήταν στις συζητήσεις, να δηλώσει προφορικά ή γραπτά προς τους υπηκόους της χώρας τι έγινε τελικά στην συνεδρίαση του Eurogroup και κυρίως να μην ακούσω τους προπαγανδιστές της τηλεόρασης και ιδίως της κρατικής, που εν τέλει μας έβαλαν με ένα απλό non paper να πανηγυρίσουμε.

Είχα πιστέψει όμως λέει ότι φέτος τα αναμενόμενα μπάνια του λαού, θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά, με μία συμφωνία απρόσκοπτης χρηματοδότησης και με το χρήμα κατά την καλοκαιρινή περίοδο να ρέει άφθονο με κατεύθυνση την κατανάλωση και την καλοκαιρινή σπατάλη, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι και σήμερα είμαι πολύ προβληματισμένος.

Βέβαια οι μυημένοι της κυβερνητικής πρακτικής, δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αρκούνται στο ανυπόγραφο χαρτί, αν και το περιεχόμενό του δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο, πλην μόνο της επιστροφής της Τρόϊκας  και ετοιμάζονται σε πρώτη φάση να βγουν στις πλατείες για να πανηγυρίσουν, προφανώς στα πλαίσια της προπαγάνδας που μπορεί να εμφανίζει το τίποτα ως κυρίαρχο και να το βαφτίζει σε επιτυχία.

Δεν θέλω να είμαι μυημένος σε τίποτα και ιδιαίτερα σε εξαρτήσεις πολιτικοκομματικού τύπου, και ούτε είμαι από αυτούς που θα πω, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και διάφορα άλλα ιστορικά συνθήματα, αλλά σήμερα φθαρμένα και άκαιρο, άλλωστε γνωρίζετε πως εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να επενδύσω στην περιοχή μας, αλλά μάλλον είμαι ανεπιθύμητος.

Και για να ξεκαθαρίζω μαζί σας, γιατί θεωρώ ότι με θεωρείται φίλο σας, από εδώ και πέρα θα είμαι προσεκτικός στην καθημερινή μου ενημέρωση και θα δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στην ουζοποσία και στην ανταλλαγή άλλων βαρυσήμαντων απόψεων, παρά σε ανυπόγραφα κυβερνητικά κείμενα και στην προπαγάνδα της κρατικής κυρίως τηλεόρασης.

Φαίνεται έχουμε πολύ μακρύ δρόμο μέσα στο τούνελ της στασιμότητας και θέλει μεγάλη προσπάθεια, μπας και φτάσουμε στην άλλη άκρη και αντικρύσουμε το φως.

Όλη η επικαιρότητα