Events

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ακούστε το άρθρο

Μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες τα αγαπημένα βιβλία του Τόλκιν πρόκειται να μεταφερθούν και στη μικρή οθόνη. Η Amazon ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και μάλιστα για αρκετές σεζόν.

Οι ήρωες της τηλεοπτικής σειράς βρίσκονται στη Μέση Γη και θα αφηγηθούν την ιστορία τους πριν από την «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιάζει και ιστορίες από τη μυθολογία του Τόλκιν που προηγείται των γεγονότων του Άρχοντα. Η συμφωνία όπως ανακοίνωσε η Amazon περιλαμβάνει και άλλες σειρές που είναι πιθανό να προβληθούν αργότερα.

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» κηρύχθηκε αγαπημένο βιβλίο των πελατών του Amazon για την περασμένη χιλιετία. Οι τρεις ταινίες που σκηνοθέτησε ο Πίτερ Τζάκσον απέφεραν έσοδα ύψους 6 δις δολαρίων παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 38 γλώσσες, κάτι που το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά έργα του 20ου αιώνα.

Μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αδύνατη η μεταφορά των αγαπημένων βιβλίων στη μικρή οθόνη καθώς τα δικαιώματα για το Σιλμαρίλλιον, που είναι όλη η ιστορία της Μέσης Γης, δεν ανήκουν στην κινηματογραφική εταιρεία του Πιτερ Τζακσον, αλλά στο Tolkien Estate. Ειδικότερα, εμπόδιο σε νέες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές στεκόταν ο γιος του Τολκιν, Κρίστοφερ, ο οποίος όμως παραιτήθηκε από το Tolkien Estate ανοίγοντας το δρόμο σε συζητήσεις για τα δικαιώματα.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα